Productie-detail

Nott won't sleep

Nott won't sleep

App VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Voer samen met Nott het bedtijdritueel uit en ga daarna lekker slapen.

Apple App Store
?2,69. Ja. Developlay BV. iPad.

Kenmerken

  • iPad
  • Tikken
  • Slapen gaan
  • Voorwerpen verzamelen

Beschrijving inhoud

'Nott won’t sleep' is een applicatie die de gebruiker voorbereidt op het slapen gaan. Hoofdrolspeler Nott voert een aantal rituelen uit voordat hij gaat slapen.

Het spel begint in de slaapkamer van Nott. De lamp, Nott’s knuffeldier en de maan ontbreken en moeten via drie spelletjes worden verzameld. Om de lamp aan te zetten moeten lichtbolletjes die uit de lamp vliegen aangetikt worden. Als alle bolletjes zijn aangetikt, verschijnen er dieren die bij de lamp in slaap vallen. De knuffel van Nott zit in een mandje in een meer, terwijl Nott aan de kant staat. Door voorwerpen naar de knuffel te slepen kan hij naar Nott roeien. De maan is onzichtbaar omdat er wolken voor hangen. Door op deze wolken te tikken verdwijnen ze en komt de maan tevoorschijn. Vervolgens kunnen sterren worden aangetikt waarna de maan verlicht wordt. Als alle voorwerpen zijn verzameld kun je Nott en zijn knuffel toedekken en gaat hij lekker slapen. Omdat niet altijd meteen duidelijk is wat de gebruiker moet doen, is hulp van een volwassene nodig. De spelletjes zijn voorzien van een dromerig, rustgevend muziekje dat uitgezet kan worden door het geluid van de iPad uit te doen. 

Leeftijdsadvies

'Nott won’t sleep' bereidt de gebruiker voor op het naar bed gaan en is hierdoor uitermate geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Door Nott’s veilige terugkeer naar bed en de geborgenheid die dit met zich meebrengt kun je na het spelen rustig gaan slapen. Ook zal de gebruiker elementen als een bedlampje, knuffel en de maan herkennen uit het eigen leven. Bovendien hebben kinderen van drie jaar de vaardigheden (tikken en slepen) om het spel te spelen. Omdat enige uitleg is vereist is het een leuk spel om samen met de ouder(s) te spelen voor het naar bed gaan.

 

ShellyDeze recensie is geschreven door Shelley van Dijk. Shelley is werkzaam als online marketeer, maar haar passie voor jeugdmedia is ontstaan tijdens haar studies. Ze schrijft het liefst over (jeugd)literatuur. Daarnaast blogt ze over films, series en televisieprogramma's. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 3+ JR

Een dag in het circus

Een dag in het circus

Een dag in het circus

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Kleine Rode Tractor - Winterlichtjes

Kleine Rode Tractor - Winterlichtjes

Kleine Rode Tractor - Winterlichtjes

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Winnie de Poeh: Spookpret & Zeg nog eens Boe!

Winnie de Poeh: Spookpret & Zeg nog eens Boe!

Winnie de Poeh: Spookpret & Zeg nog eens Boe!

Meer weten...