Productie-detail

Noten

Noten

App VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Zal muis de noten uit de notenboom vinden na een hele erge storm?

?4,49. Zwijsen . Android.

Kenmerken

  • Android
  • Slepen en tikken
  • Digitaal prentenboek
  • Herfst
  • Lezen of kijken

Beschrijving inhoud

Het digitale prentenboek 'Noten' is geschreven en getekend door Paula Gerritsenen. Het verhaal gaat over muis die hoog in de duinen haar holletje heeft gemaakt. Vanaf haar huisje kan ze de boerderijen, weilanden en akkers goed zien. Ergens heel ver weg ziet ze de notenboom staan. In de herfst is het tijd om de noten te gaan verzamelen. Muis trekt hiervoor haar dikke jas met extra grote zakken aan. Er is heel erg slecht weer op komst. Alle dieren die muis tegenkomt waarschuwen haar terug te gaan naar haar eigen holletje. Muis luistert niet en als ze eindelijk bij de boom aankomt begint het heel hard te waaien. Ze is zo moe van de tocht dat ze in slaap valt. Wanneer ze wakker wordt merkt ze verdrietig dat alle noten weg zijn. Waar zijn de noten naartoe? Zal muis ze vinden?

Het digitale prentenboek 'Noten' kan worden gelezen als prentenboek en worden bekeken als video. Wanneer je het boek wilt lezen als prentenboek komt de tekst van het prentenboek in beeld. De tekst wordt echter wel voorgelezen. Door te slepen met je vinger kun je naar de volgende bladzijde. Bij de optie 'kijken' is het prentenboek een soort tekenfilm geworden. Zonder te hoeven lezen kunnen de kinderen het prentenboek bekijken. De tekst van het prentenboek komt hierbij niet in beeld. De app is heel gemakkelijk te besturen. Voor de optie 'kijken' hoef je enkel één keer met de vinger te tikken. Om naar de volgende bladzijde te gaan, moet er met de vinger over het beeldscherm worden geveegd. De app maakt geen gebruik van reclame. Wel kunnen er app-aankopen worden gedaan, zoals het bijhorende prentenboek.

Leeftijdsadvies

De app 'Noten' is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Vierjarigen kunnen het prentenboek alleen of met de ouder 'doorbladeren'. Kinderen van deze leeftijd hebben graag auditieve ondersteuning bij de beelden. De optie 'lezen' is voor kinderen van deze leeftijd geschikt. Ook lezen kinderen van 4 jaar graag dierenverhalen. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen het digitale prentenboek zelfstandig proberen te lezen.

Jullie mening

Ook leuk

Game 4+ JR

Putt-Putt - De Autostad 500

Putt-Putt - De Autostad 500

Putt-Putt - De Autostad 500

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

K3 en Het Droombed (2014)

K3 en Het Droombed (2014)

K3 en Het Droombed (2014)

Meer weten...

Boek 4+ JR

Max en de maximonsters

Max en de maximonsters

Max en de maximonsters

Meer weten...