Productie-detail

Noa & Kapoen

Noa & Kapoen

App VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Wanneer Kapoen het lieveheersbeestje verdrietig is omdat ze geen stippen heeft, gaat Noa helpen ze te zoeken!

Apple App Store
€ 2,29. Somoiso. iPhone, iPod & iPad.

Beschrijving inhoud

Als Noa op een mooie dag buiten loopt hoort ze ineens gehuil, het is Kapoen het lieveheersbeestje. Kapoen is verdrietig omdat ze geen stipjes heeft. Noa biedt direct aan om stipjes te gaan zoeken, ze gaan langs verschillende dieren om een stipje te vragen!

Deze prentenboek app is in verschillende talen te luisteren en/of te lezen. In het Nederlands hoor je een vriendelijke mannenstem. Op de achtergrond hoor je gehele tijd muziek, deze is alleen uit te zetten als je het geluid van je smartphone of tablet uit doet. Links- of rechtsboven ga je naar de vorige of volgende bladzijde. Het kleurgebruik van de prenten is zacht en bevatten veel pasteltinten. Ze zijn getekend en bevatten dunne lijnen. Er is weinig perspectief, Noa haar gezicht bevat weinig details, je ziet haar neus en mond niet. Het perspectief van de prenten is meestal op ooghoogte. De prenten beslaan de gehele bladzijde.

In dit prentenboek worden heel subtiel bepaalde elementen geanimeerd maar voeren niet de overtoon. Je moet als lezer op een stipje drukken, dan gebeurt er iets. Ook kun je op Noa drukken, ze maakt dan een heel subtiele beweging (soms met geluid). Aan het einde vind je twee knutselopdrachtjes.

Leeftijdsadvies

Noa & Kapoen is een repeteerverhaal met telelementen. Elke keer weer stellen Noa en Kapoen opnieuw de vraag of ze een stipje mogen. Soms mogen ze er twee! De handelingen en de relatie tussen tekst en illustraties zijn duidelijk, dit is voor een 2-jarige te begrijpen. Het is een chronologisch verhaal met korte zinnen en speelt zich in de tuin van Noa (1 plaats). Hierdoor wordt het overzichtelijk en begrijpelijk. Het heeft een begin en eind, kinderen vanaf 2 jaar kunnen dit benoemen en zijn hier trots op. Het is een verhaal met vragen die een kind van 2 zelf kan beantwoorden.

Jullie mening

Ook leuk

App 2+ JR

My Baby Piano

My Baby Piano

My Baby Piano

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

De olifant en de slak

De olifant en de slak

De olifant en de slak

Meer weten...

App 2+ JR

Broom-Broom

Broom-Broom

Broom-Broom

Meer weten...