Productie-detail

Muiswerk Woordenboek

Muiswerk Woordenboek

App VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Vind in deze app de betekenis van meer dan 40.000 woorden, lees hoe je ze uitspreekt en kijk naar de voorbeelden, uitdrukkingen, vervoegingen en verbuigingen.

Apple App Store en Google Play (Android)
Gratis (Let op, wel in-app aankopen!). Muiswerk Educatief. iPhone, iPod, iPad & Android.

Beschrijving inhoud

Is het het nou kunnen of kennen? De Muiswerk woordenboek app is speciaal ontwikkeld voor smartphones en tablets, zowel iPhone als Android. Het is een uitgebreid woordenboek op zakformaat dat geen actieve internetverbinding nodig heeft wanneer het geïnstalleerd is. Zo kan het woordenboek altijd en overal gebruikt worden.

De gebruiker kan zoeken op het stamwoord (loop) of op één van z'n vervoegingen (gelopen, liep). Indien beschikbaar geeft het ook de onregelmatige werkwoorden aan (aanlopen, uitlopen). De woorden worden duidelijk uitgelegd en zijn minimaal voorzien van de uitspraak (met klemtoon op de lettergreep), een voorbeeld van hoe het woord wordt gebruikt en varianten op het werkwoord. Bij zelfstandige naamwoorden staan verkleinwoorden. Sommige woorden bevatten ook een afbeelding. De voorbeelden worden nog eens extra behulpzaam gemaakt door het kopje "Meer informatie bij:" wat bij elk woord wordt weergegeven. Alle woorden uit de uitleg (behalve lidwoorden) worden daaronder weergegeven. Hierop kan de gebruiker klikken en meteen de definitie van het gekozen woord leren.

Het woordenboek is makkelijk en intuïtief in gebruik. Wanneer een woord deels is ingetoetst, geeft het woordenboek ook suggesties. Op deze suggesties kan ook direct geklikt worden. Het is zowel verticaal als horizontaal te gebruiken. In horizontale modus staat de zoekbalk altijd in beeld, in verticale modus kan de gebruiker naar links "swipen" om zo terug te gaan naar het vorige woord, of de zoekbalk. Het kan alleen geen spelling verbeteren of suggesties geven op spelling.

Leeftijdsadvies

Het Muiswerk woordenboek is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Vanaf deze leeftijd zijn ze steeds beter in staat de regels van grammatica te begrijpen en dus eerder geneigd zijn om woorden op te zoeken. Doordat Muiswerk Woordenboek erg gemakkelijk is in zijn gebruik kan het ook door jongere kinderen met een taalvoorsprong gebruikt worden. Vanaf 6 jaar zijn kinderen geneigd om zelf informatie op te zoeken.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Monster House

Monster House

Monster House

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Tien torens diep

Tien torens diep

Tien torens diep

Meer weten...

TV & Film 9-12 JR

Welkom bij de Romeinen

Welkom bij de Romeinen

Welkom bij de Romeinen

Meer weten...