Productie-detail

Motion Math: Hungry Fish

Motion Math: Hungry Fish

App VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
9 waarderingen

Apple App Store
Gratis. Motion Math. iPhone, iPod & iPad.

Beschrijving inhoud

Het doel van "Hungry Fish" is om je hongerige vis te voeden. Je moet de vis voeren met luchtbelletjes waar getallen in staan. Dat getal moet overeen komen met het cijfer wat op de romp van de vis staat. Door voor spelmodus intro te kiezen, begin je simpel en sleep je belletjes van 3 naar de vis. Daarna komen er ook rondjes van 2 en 1 die je bij elkaar kan voegen om 3 te krijgen. Er worden duidelijke aanwijzingen gegeven als de gebruiker bijvoorbeeld niets doet. Zowel door een Engelstalige instructie als door een plaatje wordt de gebruiker geïnstrueerd. De vis moet zo snel mogelijk gevoerd worden, anders zal het diertje krimpen! Af en toe drijft er een gekleurde parel voorbij waarmee je je vis een kleur kan geven. Als je een level hebt behaald, tik je op de gekleurde parel waarna je je eigen vis kan vormgeven. Het spel kan ook gepauzeerd worden.

Ouders of verzorgers kunnen het niveau bepalen. Er kan worden gekozen uit niveau 1-18. Verder kun je via het menu-scherm je vis een eigen naam geven en als je gaat spelen zijn er diverse spelmodi. Intro is simpel en laat je kennismaken met het spel. In spelmodus Wave Reef en Blue Cave wordt het niveau iets opgeschroefd en krijg je te maken met optelsommen. Dan nog kun je het simpel houden door niveau 1 aan te zetten. Je kunt het ook heel moeilijk maken als je voor niveau 18 kiest en dan krijg je bijvoorbeeld het totaalgetal 48 wat je in bellen aan de vis moet geven. Er zit een handleiding voor ouders bij de app (Engelstalig) met extra uitleg over de leermogelijkheden. Naast het optellen van getallen zijn er ook levels waarin aftreksommen moeten worden gemaakt. 

Leeftijdsadvies

"Motion Math: Hungry Fish" is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het is belangrijk om voldoende motoriek te hebben vanwege het slepen van de luchtbelletjes naar de mond van de vis. Ook moet het kind enigzins kennis van getallen hebben en kunnen tellen. Door het laagste niveau te kiezen doet een gebruiker simpele rekensommen als 2+1=3. Ook voor oudere kinderen is deze app zeer geschikt. Het niveau loopt door tot 18, dus er valt voor oudere kinderen ook zeker een uitdaging aan te gaan. Zij kunnen ook de aftreksommen proberen in moeilijkere levels. Met deze app is een kind op een plezierige manier bezig met getallen en tellen.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

App 4+ JR

Fancy Nancy Dress Up

Fancy Nancy Dress Up

Fancy Nancy Dress Up

Meer weten...

Boek 4+ JR

Kerstverhalen

Kerstverhalen

Kerstverhalen

Meer weten...

Boek 4+ JR

Prinses Lillifee en het circus

Prinses Lillifee en het circus

Prinses Lillifee en het circus

Meer weten...