Productie-detail

Montessori Math City

Montessori Math City

App VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Leer het decimale talstelsel op een leuke manier!

Apple App Store en Google Play (Android)
€ 4,49. Les Trois Elles Interactive. iPhone, iPad.

Kenmerken

  • iPad, iPhone
  • Tappen en vegen
  • Getallen
  • Rekenen
  • Beloningssysteem

Beschrijving inhoud

Deze app is ontwikkeld om kinderen rekenen te leren en te begrijpen. Tijdens het spelen 'Montessori Math City' zullen kinderen ontdekken dat er een leuke manier is om de basis van het decimale talstelsel te leren. De app heeft de uitstraling van een stad en is niet heel erg kleurrijk. Wat direct duidelijk wordt, is dat het spel is verdeeld in drie verschillende mappen. Er kan gekozen worden voor de Gouden Montessori kralen, Getalblokken en Mijn stad. Onderin beeld is een menubalk afgebeeld. Je kunt als gast spelen, maar ook zelf een profiel aanmaken. Het spel is te spelen in vijftien verschillende talen, die je zelf kan kiezen. Voor ouders is er een speciaal informatie-icoon. De informatie komt in beeld zodra er een rekensom is opgelost. Rechts bovenin kan je het geluid uit en aan zetten.

Kinderen worden in deze app uitgedaagd hun kennis over het decimale talstelsel uit te breiden. Om van alle onderdelen uit de app gebruik te kunnen maken, is het een vereiste dat het kind kan tellen en de symbolen 1 tot 9 kan herkennen. Het blok ‘de Gouden kralen’ is een introductie op het decimale talstelsel. Door steeds het juiste aantal kralen naar het cijfersymbool te slepen, begrijpen de kinderen visueel gezien dat een tiental uit 10 eenheden bestaat, en een honderdtal uit 10 tientallen. Deze stappen zijn langzaam opgebouwd, eerst wordt geteld van 1-9, vervolgens van 10, dan 10-99, 100, etc. Door deze stappen krijgen de kinderen goed inzicht in tientallen en eenheden. De getalblokken in deel twee bieden een andere manier van oefenen aan. De kinderen gaan in dit blok met een abstractere manier van sommen aan het werk. Wel is er rekening gehouden met verschillende kleuren, zodat de eenheden, tientallen en honderdtallen goed uit elkaar te houden zijn. Blok 3, ‘Mijn stad’, heeft in directe vorm niets met rekenen te maken. Indirect wordt het gebruikt als een soort beloningssysteem. Hoe verder de kinderen komen in de app, hoe meer voorwerpen ze vrij spelen. Denk hierbij aan een auto in het begin van het spel tot een wolkenkrabber op het einde van het spel. Als ze alle onderdelen hebben uitgespeeld, hebben ze ook hun eigen gebouwde stad gecreëerd.

Leeftijdsadvies

De app is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 t/m 8 jaar. Zij kunnen de app zelf spelen, zodra zij kunnen tellen en de cijfersymbolen kunnen herkennen. Het kind ontwikkeld zich in eigen tempo, waar deze app aan tegemoet komt. Ieder kind kan op eigen tempo door de app heen werken. Een vereiste is dat het kind kan tellen en de symbolen van 1 tot 9 herkent.

 

KimDeze recensie is geschreven door Kim Eversdijk. Kim studeert aan de PABO op de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Ze vindt het erg leuk om kinderboeken te lezen en ook voor te lezen in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 6+ JR

LOOPIMAL

LOOPIMAL

LOOPIMAL

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Foster?s Thuis voor Denkbeeldige Vriendjes

Foster?s Thuis voor Denkbeeldige Vriendjes

Foster?s Thuis voor Denkbeeldige Vriendjes

Meer weten...

App 6+ JR

Een Verre Reis

Een Verre Reis

Een Verre Reis

Meer weten...