Productie-detail

Monopoly Hotels

Monopoly Hotels

App VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
9 waarderingen

Koop en bouw zo veel mogelijk hotels. Je kunt ze uitbreiden met speciale kamers en attracties om meer gasten te krijgen.

Gratis. Electronic Arts. iPhone, iPad, Android.

Beschrijving inhoud

De app is gebaseerd op het bordspel Monopoly. Na het opstarten zie je Mr. Monopoly (het bekende oude mannetje met witte snor, wandelstok en hoge hoed) staan die je welkom heet met een verhaaltje en muziek. Het spel begint bij de opening van je eigen hotel. Allereerst moet je een lintje doorknippen door je vinger over het scherm te slepen. Mr. Monopoly vertelt hierbij precies wat je moet doen, ook zie je handjes wijzen naar de knop waarop je moet drukken. Door opdrachten te voltooien, ga je steeds een level hoger. Als je het level haalt dan zie je op de achtergrond vuurwerk en hoor je applaus. Om je hotel specialer te maken kan je verschillende gastenkamers bouwen. Zo is er de speciale wolkenkamer en filmrolkamer. Ook kan je attracties in je hotel bouwen zoals een cupcakewinkel. Om je hotel nóg specialer te maken kun je decoraties kopen. Bijvoorbeeld een antieke harp of een Middeleeuwse fontein. Om al deze dingen te bouwen heb je wel geld nodig. Geld krijg je door hotelkamers te bouwen waar je gasten in slapen. Zij betalen je namelijk. Ook valt er geld uit de lucht. Dit kun je opvangen door er twee keer op te tikken. Ook kun je dingen kopen met echt geld door in-app aankopen.

In het scherm zie je jouw hotel, maar je kunt ook naar links en rechts gaan door over het scherm te vegen. Dit moet je bijvoorbeeld doen wanneer je de electricien moet helpen met het licht. Wanneer je hotellampen beginnen te knipperen is je elektriciteit bijna op. Je moet dan naar links vegen en snel op het elektriciteitsgebouw klikken. Als je dit doet krijg je weer elektriciteit. Als de lichten uitvallen dan betalen je klanten namelijk minder geld. Als je verder naar links blijft vegen dan ga je naar andere gebouwen. Zo kan je bijvoorbeeld ook een ander hotel kopen. Links kun je ook op de Horizon knop drukken. Als je dat doet dan zie je alle gebouwen en hotels die je hebt.

Je kunt je eigen Facebook pagina ook verbinden met de app. Zo kun je via de stations goud en geld naar je Facebook vrienden sturen. Ook kun je edelstenen kopen in de Kans-Edestenenwinkel, maar dit kost geld. Wanneer je dingen bouwt moet je wel wachten tot de dingen af zijn. Dit kan 1 minuut, 6 minuten, 45 minuten of zelfs langer duren. Hierdoor zul je de app niet zo lang achter elkaar kunnen spelen. Wel kan je er heel lang mee spelen, maar dan elke dag een aantal minuten.

Leeftijdsadvies 

De bediening van de app is erg gemakkelijk omdat Mr. Monopoly je door het hele spel heen leidt. Wel moet je de aanwijzingen van Mr. Monopoly kunnen lezen. Omdat er geen tijd aan verbonden is en omdat de tekstjes kort zijn, zullen zevenjarigen dit al kunnen. Vanaf deze leeftijd interesseren kinderen zich ook steeds meer in spelletjes waarbij de levels langer doorlopen. Dat is in Monopoly Hotels ook het geval. Ook zijn zevenjarigen al bekend met Monopoly. Deze app geeft hen nu de mogelijkheid om het spel op een andere manier te spelen.

Leeftijdsadvies: Vanaf 7 jaar

Jullie mening

Ook leuk

App 7+ JR

Snoticles

Snoticles

Snoticles

Meer weten...

App 7+ JR

Squla Familiebordspel

Squla Familiebordspel

Squla Familiebordspel

Meer weten...

Website 7+ JR

Het Kleine Weeshuis

Het Kleine Weeshuis

Het Kleine Weeshuis

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren