Productie-detail

Momio

Momio

App VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
110 waarderingen

Blijf op de hoogte van wat je vrienden beleven met de app Momio!

Gratis (Let op, wel in-app aankopen!). Watagame. Android, Iphone, Ipad, Iphone.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, iPod, website
  • Tappen en slepen
  • Vrienden, huisdieren
  • Chatten
  • Kindvriendelijk YouTube-gedeelte

Beschrijving inhoud

Met de app ‘Momio’ kun je een eigen avatar maken en hiermee contact houden met je vrienden. Je kan namelijk naast chatten ook foto’s, filmpjes en een berichtjes delen. Je avatar kun je steeds aanpassen door spullen te ‘kopen’ in de winkel. Dit doe je met diamantjes die je tijdens het gebruik van de app gratis krijgt van vogeltjes. Door ‘momo’s’ aan je vrienden te geven (bijvoorbeeld bubbels, bloemetjes en beertjes) kun je een volgend level halen.

De app is makkelijk te bedienen. Je hoeft alleen te tikken en te slepen met je vinger om alle opties van het spel te bedienen. Het hoofdmenu vind je rechtsonder. Daar zie je vijf opties: je eigen profiel bewerken, de 'alleen vrienden' pagina, waar je kan zien wat je vrienden hebben gedeeld, de 'iedereen' pagina, de winkel en de kleedkamer. Daar zie je vijf opties: je eigen profiel bewerken, de pagina waar je berichten kan zien van alleen je vrienden en van alle gebruikers op Momio, het ‘animo huis’ waar je een huisdier kunt aanschaffen, de winkel, de kleedkamer en de YouTube pagina. Momio gebruikt de kindvriendelijke versie van YouTube. Bovenaan zie je de knoppen 'naar vrienden zoeken' en 'het nieuws'. Ook zijn er recent hashtags op Momio toegevoegd. Je kunt hiermee je bericht een onderwerp geven en daarmee zoeken naar andere gebruikers die over hetzelfde onderwerp hebben geschreven. Aan het begin wordt in tekst uitgelegd waar je alles vindt en krijg je drie vrienden vanuit het spel; Lucas en Emily houden je op de hoogte van alles wat er in Momio city gebeurt en Jack de politieagent houdt Momio veilig en leuk voor iedereen. Hij krijgt hulp op Momio van meerdere Moderators, ook wel Jackies genoemd. Zij zijn makkelijk aanspreekbaar op Momio en gebruikers kunnen met vragen en problemen altijd bij hun terecht. Zij hebben nauw contact met de Momio medewerkers, die dagelijks de veiligheid van de gebruikers waarborgen. 'Momio' is ook te spelen op de website www.momio.me.

Leeftijdsadvies

De app 'Momio' is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Kinderen van deze leeftijd vinden vriendschappen erg belangrijk en kunnen dat in deze app goed bijhouden met bijvoorbeeld de chatfunctie. Ook willen zij zich graag onderscheiden. Dit kunnen ze doen door bijna alles aan hun avatar te veranderen. Alle functies worden ondersteund door Nederlands geschreven tekst, dus de gebruiker moet goed kunnen lezen.

 

 

MarijnDeze recensie is geschreven door Marijn Hageman. Marijn is leerkracht voor groep 4 en groep 7 van de basisschool. In zijn vakantie leest hij graag en anders kijkt hij een film en speelt hij op apps. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Ster in voetbal

Ster in voetbal

Ster in voetbal

Meer weten...

App 7+ JR

Het Klokhuis: Zoek het uit

Het Klokhuis: Zoek het uit

Het Klokhuis: Zoek het uit

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Carlitos droomt van voetbal

Carlitos droomt van voetbal

Carlitos droomt van voetbal

Meer weten...