Productie-detail

Mole Story

Mole Story

App VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Beleef samen met Mol een spannend avontuur en help hem te overleven.

Apple App Store en Apple App Store en Google Play (Android)
?1,99 (betaalde versie), gratis. Hedgehog Academy. iPhone, iPad, iPod touch, Android, Windows.
: er is een gratis versie en betaalde versie beschikbaar voor zowel Android als Apple..

Kenmerken

  • iPhone, iPad, iPod Touch, Android
  • Tappen en vegen
  • Mol, avontuur
  • Educatieve spelletjes

Beschrijving inhoud

De app ‘Mole Story’ is een spel dat je meeneemt diep onder de grond, waar Mol woont. Daar, aan de rand van een grote stad, heeft hij zijn gangenstelsel gegraven en verschillende kamers gemaakt. Hij is hier erg trots op en laat het aan je zien. Terwijl hij ondertussen zijn voorraden verzamelt voor de lange winter die voor de deur staat, komt hij voor diverse problemen te staan. Mol vraag daarom hulp aan jou! Help hem bij onder andere het sorteren van zijn voorraden, het controleren van de vluchtkamers, en het dichten van een lek in het plafond. Maar er dreigt plots groot gevaar en Mol komt midden in een bouwterrein terecht, help jij hem daar te overleven?

In deze app zijn diverse educatieve spelletjes vormgegeven rondom een verhaal. Dit is een avontuur dat Mol beleeft. Het spelen van ieder spel heeft hierdoor gevoelsmatig een heus doel. Je helpt Mol wanneer je een spel tot een goed einde brengt. Alleen als dit is gelukt gaat het verhaal verder. Het lezen van het verhaal en het begrijpen van de speluitleg vraagt een goede leesvaardigheid. De spelletjes trainen de aandacht, het geheugen en het logisch en ruimtelijk inzicht. Het is mogelijk de spelletjes los van het verhaal te spelen, hierbij kan worden gevarieerd in moeilijkheid. De app is te spelen op een tablet of telefoon. Je bedient het spel door met je vinger te tappen of te vegen.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de app ‘Mole Story’ aan bij kinderen vanaf 8 jaar. Vanaf deze leeftijd zal de lees- en begripsvaardigheid van kinderen voldoende zijn ontwikkeld om het verhaal te begrijpen. De omgeving waarin Mol woont zal kinderen aanspreken en de problemen die hij tegenkomt zullen hen uitdagen om de spelletjes zo goed mogelijk te spelen. Alleen dan kunnen ze zien hoe het verhaal verder gaat.

 

DanielleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool en geeft dit jaar les aan groep 4. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 8+ JR

Loox

Loox

TV & Film 8+ JR

Harry Potter en de Geheime Kamer

Harry Potter en de Geheime Kamer

Harry Potter en de Geheime Kamer

Meer weten...

Boek 8+ JR

Iedereen talent!

Iedereen talent!

Iedereen talent!

Meer weten...