Productie-detail

Match de plaatjes

Match de plaatjes

App VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Match de plaatjes! Zoek plaatjes die bij elkaar passen qua uiterlijk en/of eigenschap.

Google Play (Android)
Gratis. Gecko apps. Android .

Kenmerken

  • Android
  • Tappen en swipen
  • Plaatjes bij elkaar zoeken op uiterlijk en/of eigenschap 
  • Levels, levens verliezen 

Beschrijving inhoud

'Match de plaatjes' is een app waarbij je aan het denken wordt gezet. Je ziet steeds twee rijen met beide vier plaatjes. Ieder plaatje uit de linker rij moet met een plaatje uit de rechter rij gematcht worden door met je vinger een lijn te trekken tussen de plaatjes. Iedere keer is dit een ander soort match. Er staan in de linker rij bijvoorbeeld allemaal dieren en in de rechter rij allemaal soorten eten. Hier zoek je welk dier wat eet. Ook kan het zijn dat je personages van bijvoorbeeld een sprookje bij elkaar moet zoeken, zoals bambi en stampertje en sneeuwwitje en de zeven dwergen. Er wordt je niet verteld waar je naar moet zoeken, je ziet alleen de plaatjes.

Wanneer je alle plaatjes goed hebt gematcht, ga je door naar het volgende level. Wanneer je dit niet goed hebt gedaan verlies je een leven en mag je het opnieuw proberen. Ben je al je levens kwijt, dan kan je niet verder spelen totdat je een nieuw leven hebt. Een nieuw leven krijg je iedere 30 minuten dat de app aan staat, maar je kan ook andere apps downloaden om levens te krijgen of levens kopen (let op, met echt geld!). Wanneer je een level moeilijk vindt en geen leven wilt verliezen kan je ook je vrienden om hulp vragen via social media.

Leeftijdsadvies

'Match de plaatjes' is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Om dit spel te spelen moet je soms redelijk wat algemene kennis hebben om te begrijpen naar welke match je moet zoeken. Jongere kinderen kunnen dit spel wel spelen, maar zullen al snel een level tegen komen waar ze niet uit komen. Voor jongere kinderen is het leuker met een ouder iemand samen te spelen.

Mening recensent

'Match de plaatjes' is een erg leuke app waarmee je je lang kan vermaken. Het is erg simpel vormgegeven, met duidelijke plaatjes. Soms zitten er wat moeilijkere levels tussen, maar dat is juist leuk. 

 


JantineDeze recensie is geschreven door Jantine te Molder. Jantine werkt als Instructional Designer bij Saxion binnen het programma ICT & Onderwijs. Ze kijkt graag naar misdaadseries en is hobbyfotografe. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Trefwoorden

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Ben 10 Alien Force

Ben 10 Alien Force

Ben 10 Alien Force

Meer weten...

Boek 9+ JR

Per Ongelukt!

Per Ongelukt!

Per Ongelukt!

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Escape from Planet Earth

Escape from Planet Earth

Escape from Planet Earth

Meer weten...