Productie-detail

Masterpiece for Osmo

Masterpiece for Osmo

App VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Alles wat je ziet kan je tekenen met Masterpiece for Osmo!

Apple App Store
Gratis. Tangible Play. iPad.

Kenmerken

  • iPad
  • Tappen
  • Tekenen 

Beschrijving inhoud

Met 'Masterpiece for Osmo' kun je alles wat je ziet tekenen. Je hoeft alleen een foto te maken of een plaatje op het internet te zoeken. Op de camera van de iPad zet je een speciale reflector, hierdoor wordt het beeld van de camera verbogen. De iPad maakt nu een 'foto' van het papier dat je voor je hebt liggen. Hierdoor lijkt het net alsof je een foto maakt van het gekozen plaatje op het papier. Nu kan je op het papier de lijnen overtrekken. Op de iPad worden de lijnen groen, eerst zijn ze nog rood. Je kan alles tekenen wat je maar wilt.

De app verreist wel een goede hand-oogcoördinatie, omdat je niet naar het papier kijkt, maar naar de iPad. Er is geen geluid in de app en het menu is heel simpel opgebouwd. In de app staan ook veel tekeningen die je kan maken. En als je tekening af is kan je hem meteen delen op social media. Als je de app opstart heb je de keuze om meteen te beginnen met tekenen of eerst de tutorial te doen. In de tutorial krijg je uitleg over hoe je alles moet neerzetten en hoe je moet tekenen. Als je op beginnen drukt kom je in een menu met tekeningen in de app. Onderin is een balk waar je op internet kan zoeken naar een plaatje of zelf een foto kunt maken. Aan de linkerkant in de balk kan je altijd terug naar het hoofdmenu. Ook kan je naar de geschiedenis en naar de foto’s op je iPad. Rechts onderin staat een pen waarmee je verder kunt gaan met waar je was. Onder het tekenen kan je de dikte van de lijnen aanpassen. Als je de lijnen dikker maakt komen ook de lijnen die details weergeven in beeld. Het menu is zwart en wit, en alles is heel rustig en zakelijk. De app onthoudt met welke tekening je bezig was zodat je altijd verder kan gaan. Nergens in de app zit reclame. De app daagt je erg uit, omdat je alles wat los en vast zit kan tekenen. 

Leeftijdsadvies 

Vanaf 9 jaar is de app goed te spelen. Jongere kinderen kunnen de app ook gebruiken, maar een fijne motoriek is nodig om de lijnen te tekenen. Ook moet je hand-oogcoördinatie goed zijn, omdat je niet naar je hand kijkt, maar naar de iPad. De app zelf is heel erg gemakkelijk in gebruik en binnen een minuut is de hele app te snappen.

Mening recensent 

De mogelijkheid om foto’s te tekenen is erg leuk. Hierdoor kan je alles tekenen wat je ziet. De app zelf is heel simpel en daardoor kan je meteen aan de slag. Het nadeel van deze app is dat je er een speciaal opzetstuk voor moet kopen om het goed te laten werken. Dit kost negentig euro, maar met een beetje creativiteit kom je ook een heel eind. Als je de iPad overeind zet en vervolgens een spiegeltje voor de camera houd kan je ook prima tekenen. 

 

BobDeze recensie is geschreven door Bob Timmer. Bob studeert aan de universitaire pabo. Hij ziet het gebruik van digitale middelen in de klas toenemen en wil graag op de hoogte blijven van de mogelijkheden. Zelf vindt hij het erg leuk om competitieve spelletjes te spelen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Game 9+ JR

Lego: Marvel Super Heroes

Lego: Marvel Super Heroes

Lego: Marvel Super Heroes

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Beethoven's Christmas Adventure

Beethoven's Christmas Adventure

Beethoven's Christmas Adventure

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Bend It Like Beckham

Bend It Like Beckham

Bend It Like Beckham

Meer weten...