Productie-detail

Maan en Muis Max

Maan en Muis Max

App VAN 5 T/M 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Leer lezen, spellen en schrijven met Maan en Muis Max.

Apple App Store en Google Play (Android)
?4,99. Pixel Pixies. iPad, Android.

Kenmerken

  • iPad, Android
  • Taal, lezen, spellen, schrijven
  • Digitaal prentenboek met spellen
  • Tappen en slepen
  • Nederlands en Fries

Beschrijving inhoud

De app 'Maan en Muis Max' is een digitaal prentenboek. Maar niet zomaar een prentenboek: naast dat je met de vertelstem mee kan lezen door het karaoke-principe kan je ook spelletjes doen die bij het verhaal horen. De app is bedoeld om te leren lezen, schrijven en spellen. Maar dan op een leuke manier. 

Als je de app opent kan je kiezen uit Nederlands of Fries (!). Vervolgens begin je met het lezen van een 'hoofdstuk' uit het verhaal. De hoofdstukken zijn verdeeld per locatie. Je begint bij het huis van de oma van Max en eindigt in het tuincentrum. Als je een hoofdstuk hebt gelezen kan je ervoor kiezen om verder te lezen, maar je kan ook in het menu boven een taalspel kiezen die hoort bij dat hoofdstuk. Je kan kiezen uit: spellen, schrijven en flitslezen. Bij spellen moet je letters van woorden in de goede volgorde slepen. Bij schrijven moet je met je vinger een woord overschrijven. Bij flitslezen verschijnt er een paar seconde een woord en dan moet je het voorwerp wat je net gelezen hebt aanwijzen op de prent. Je kan makkelijk wisselen van hoofdstuk, mits je ze al gelezen hebt. Tijdens de spellen verdien je voor elk goed antwoord een muisstempel. Wat je daarmee kan blijft alleen onduidelijk. De app bevat geen instructie, maar dat is ook niet nodig. Alles wijst zich vanzelf. De app is kleurrijk vormgegeven en de prenten vullen het hele scherm. Leuk is dat je tijdens het lezen op de prenten kan tikken en dan bewegen de voorwerpen of dieren en maken ze geluid.

Leeftijdsadvies

De app 'Maan en Muis Max' is geschikt voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Vanaf 5 jaar zullen kinderen beginnen te leren lezen. Wat ze in de klas hebben geleerd kunnen ze met deze app thuis nog eens oefenen. De app kan ook worden ingezet in de klas. Wanneer kinderen eenmaal goed kunnen lezen zal deze app echter te makkelijk zijn.

Deze recensie is geschreven door de redactie van Mediasmarties.

Jullie mening

Ook leuk

App 5+ JR

Didakto Klokkijken

Didakto Klokkijken

Didakto Klokkijken

Meer weten...

Website 5+ JR

Oorkania

Oorkania

Oorkania

Meer weten...

App 5+ JR

Tiny Wings

Tiny Wings

Tiny Wings

Meer weten...