Productie-detail

Los in 't Bos

Los in 't Bos

App VANAF 8 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
5 waarderingen

Help de jonge dieren op te groeien door hen aandacht te geven en te beschermen tegen de stroper.

Google Play (Android) en Apple App Store
Gratis. Pixel Pixies. iPhone, iPad, iPod Touch, Android.

Kenmerken

 • iPhone, iPad, iPod Touch, Android
 • Handheld en tikken
 • GPS
 • Augmented Reality
 • Voor buitengebruik
 • 4 levels
 • Dieren verzorgen

Beschrijving inhoud

De app ‘Los in 't Bos’ is een spel dat gespeeld kan worden op een smartphone of tablet die een GPS-functie heeft. Je speelt het spel buiten in de tuin of in het bos. De boswachter vraagt je om een aantal jonge dieren groot te brengen door hen vaardigheden als liefde, kennis en wilskracht te leren. Zo kan het zijn dat je opdrachten moet voltooien als het opruimen van gif, het blussen van een virtueel vuur of het vangen van vliegen om je spin te kunnen voeren. Wees wel alert voor dreigend gevaar. Er liggen namelijk stropers op de loer.

Deze app maakt gebruik van Augmented Reality. Dit is een virtuele laag die over de werkelijkheid wordt gelegd, waardoor het lijkt alsof de dieren zich echt in jouw omgeving bevinden. Het spel is ontwikkeld door verschillende organisaties met als doel kinderen bewust te maken en meer te leren over de natuur om hen heen. Het spel heeft vier verschillende levels waarin je sterren kunt verdienen. Je beloning is uiteindelijk een virtuele boom die, evenals alle dieren die je hebt grootgebracht, zichtbaar blijft. Je bestuurt de app door middel van handheld. Hij reageert namelijk op zijn omgeving, waardoor het belangrijk is om hem in je hand vast te houden. Door te tikken op het scherm kun je opdrachten aannemen en voltooien. Ook kan je hiermee reageren op de spelelementen, zoals de dieren of de stroper.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de app ‘Los in 't Bos’ aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen het verschil begrijpen tussen de echte omgeving om hen heen en de spelweergave van de werkelijkheid op het scherm. Dit spel kun je bijvoorbeeld inzetten tijdens een speurtocht, bij een kinderfeestje of als schoolactiviteit. Bovendien is voor dit spel een goed leesniveau vereist. Er komen bijvoorbeeld (vrij moeilijke) quizvragen voor waarin je kennis over dieren en hun omgeving wordt getest. De combinatie van het spelelement en de bewegingsvrijheid die wordt gecreëerd door het buiten zijn zorgt voor een hoop plezier. Succes gegarandeerd.

 

DaniëlleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool en geeft dit jaar les aan groep 4. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Wonder School

Wonder School

Wonder School

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

De Superheld

De Superheld

De Superheld

Meer weten...

Website alle

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Meer weten...