Productie-detail

LOOPIMAL

LOOPIMAL

App VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Zitten de dj-ambities er al vroeg in? Laat je kind zich dan uitleven met deze app.

Apple App Store
€ 4,49. Ja. YATATOY. iPhone, iPad, iPod touch.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, iPod touch
  • Muziek, ritme, componeren
  • Dieren

Beschrijving inhoud

Zitten de dj-ambities er al vroeg in? Laat je kind zich dan uitleven met de app LOOPIMAL. Met deze app van YATATOY ben jij de dj, componist, of hoe je jezelf ook wilt noemen.

Bij het openen van de app zie je een simpel vormgegeven dier in zachte kleuren, met daaronder een balk met wijzer die de maat aangeeft. Het is de bedoeling dat je de blokjes onderaan naar de balk sleept en zo je eigen muziek creëert. Elk blokje heeft zijn eigen geluid en dansje en is twee tellen waard. Resultaat is er al snel: op een goede beat klinken jouw groovy deuntjes en dansen de dieren hun coole moves. De muziek wordt geloopt waardoor je steeds hoort hoe jouw stuk klinkt. Vind je het saai met één dier? Laat ze dan met z'n tweeën of zelfs met z'n vieren muziek maken en dansen! Bij elk dier afzonderlijk bepaal jij de muziek, zodat ze samen een mooi ensemble vormen, maar steeds weer anders kunnen klinken. Het enige minpunt van deze app is dat je niet zelf de een dier aan een bepaald muziekje kan koppelen. Bovendien is het jammer dat je je compositie niet kan delen met anderen. De makers hebben alle geluiden in C majeur opgenomen. Zo kan je ook nog eens makkelijk meespelen op je eigen instrument. 

Leeftijdsadvies

LOOPIMAL is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Vanaf deze leeftijd zijn kinderen in staat zelf bezig te zijn met ritmes en deze te componeren. Dit doen ze door alleen maar te tikken en de blokjes te slepen. Ook voor volwassenen is deze app vermakelijk, trouwens.

LOOPIMAL screenshot

Deze app is ook te vinden in de muzikale app top-3 van Ouders van Nu.

Deze recensie is geschreven door de redactie van Mediasmarties.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Kuifje

Kuifje

Kuifje

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Home

Home

TV & Film 6+ JR

Shrek

Shrek