Productie-detail

Look at me

Look at me

App VANAF 6 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
0 waarderingen

Leer allerlei verschillende emoties herkennen en tonen.

Google Play (Android)
Gratis. Ja. Samsung. Android .

Kenmerken

 • Android
 • Tappen, vegen en foto's maken 
 • Emoties 
 • Elke dag 15 minuten 
 • Punten verzamelen 
 • Engelstalig

Beschrijving inhoud

Deze app is speciaal ontwikkeld door Samsung voor kinderen met autisme. Kinderen met autisme hebben vaak moeite met het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Deze app leert kinderen door middel van verschillende activiteiten om emoties te herkennen. Ook leren ze om zelf emoties te tonen.

Elke dag staan er een aantal activiteiten klaar in de app die allemaal te maken hebben met emoties herkennen en uiten. In totaal zijn er zeven verschillende spelletjes. De volgorde hiervan staat per dag vast, je kunt geen spelletjes kiezen of overslaan. Een voorbeeld van een spel is 'read the mood'. Hierbij verschijnen enkele seconden een aantal foto's, links en rechts in het scherm. Vervolgens wordt er gevraagd aan welke kant een bepaalde emoties het meeste te zien is. Een ander voorbeeld is 'snap it'. Bij dit spel moet er een foto gemaakt worden van iemand die de gevraagde emotie laat zien. Ook zijn er spelletjes waarbij je jezelf met een bepaalde emotie op de foto moet zetten. Per dag is een kind ongeveer een kwartier bezig om alle activiteiten van die dag te spelen.

Om de verschillende activiteiten te kunnen spelen moet je kunnen tappen en vegen over het scherm. Ook is het belangrijk dat je goed kunt mikken met de camera, omdat je soms een hoofd moet fotograferen op een plaatje in je scherm. De camera moet daarbij heel stil gehouden worden, anders wordt er geen foto gemaakt. Elk spel begint met een instructie. Deze instructie is Engelstalig. De tekst verschijnt in beeld, wordt tevens voorgelezen en ondersteund door plaatjes. De instructies kunnen soms meerdere pagina's lang zijn. Elk spel heeft een aantal opdrachten of vragen. De hoeveelheid is te zien aan de sterren die in beeld verschijnen. Per goed beantwoorde vraag zijn er punten te verdienen en volgt een Engelstalige auditieve beloning. Ook kleurt er dan een ster geel. Wordt de vraag niet goed beantwoord, dan blijft de ster wit. Wanneer er genoeg punten verzameld zijn, worden de activiteiten de volgende dag een level hoger gespeeld. 

Leeftijdsadvies

Deze app is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Op deze leeftijd worden kinderen zich normaal gesproken steeds meer bewust van hun eigen en andermans emoties. Ook wordt het contact maken en spelen met andere kinderen op deze leeftijd steeds belangrijker. Kinderen met autisme kunnen dit met wat extra hulp van deze app ook leren. Doordat de app Engelstalig is zullen de kinderen hulp nodig hebben van een volwassene, die de instructie van het spel vertaalt. Als de spelletjes eenmaal duidelijk zijn, zal er alleen nog hulp nodig zijn bij het vertalen van de emoties die gevraagd worden, omdat dit niet altijd met een plaatje wordt laten zien. 

Mening recensent 

Ik vind het idee achter deze app heel erg interessant en ik denk dat het kinderen met autisme of andere sociale problemen echt kan helpen. De spelletjes zijn erg leuk! Verder vind ik de manier waarop deze app werkt niet altijd even praktisch. Als je eenmaal begonnen bent met een activiteit kun je niet meer terug, tenzij je met de homeknop op je telefoon de app helemaal afsluit. Je kunt tijdens het spelen ook niet zien hoeveel activiteiten je nog te gaan hebt. Ook het maken van foto's is best lastig. Bij sommige spelletjes hoef je niet zelf te tappen om de foto te laten maken. Dit zou automatisch moeten gaan, maar dit werkt alleen als je de camera heel stil houdt.

 

DesiDeze recensie is geschreven door Desi Kamp. Desi werkt als leerkracht op een basisschool en leest graag boeken. Haar voorkeur gaat uit naar romantische verhalen en detectives en de boeken van Madeleine Wickham. Ook gaat ze graag naar de bioscoop. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Game 6+ JR

Red Ed uit het Spookhuis

Red Ed uit het Spookhuis

Red Ed uit het Spookhuis

Meer weten...

Game 6+ JR

Surf's Up

Surf's Up

Surf's Up

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Midden in de Winternacht

Midden in de Winternacht

Midden in de Winternacht

Meer weten...