Productie-detail

LetterSchool

LetterSchool

App VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
42 waarderingen

Leer door middel van drie kleine games hoe je letters en cijfers moet schrijven.

Apple App Store en Google Play (Android)
€ 6,99. Uitgeverij Sanoma. iPhone, iPad, iPod touch, Android.

Beschrijving inhoud

Met de app “Letterschool” leer je de hoofd- en kleine letters van het alfabet in blokschrift en de cijfers van 1 tot en met 10 schrijven. Je wordt hier geholpen door middel van drie kleine games waarbij het de bedoeling is dat je steeds zelfstandiger de letters en cijfers leert schrijven. Er zijn drie stappen die je moet doorlopen.

Tijdens de eerste stap is het de bedoeling om de stippen in de juiste volgorde aan te raken. In de tweede stap trek je zelf een spoor over de juiste volgorde van stippen heen. In de laatste stap moet het cijfer of de letter zelfstandig geschreven worden. Weet je niet meer precies hoe je verder moet, dan wordt er een hint gegeven. Er verschijnt dan een pijltje, het juiste bolletje springt op of het pad wordt met pijltjes aangegeven. De app wordt opgevrolijkt door de bijzondere sporen die worden getrokken. Dit zijn autowegen, zuurstokken, bloemen, gras, pandorabedeltjes of juist een grappig beestje. Nadat de goede volgorde of het juiste cijfer is gemaakt, laten deze nieuwe animatie zien welke weg er zojuist is afgelegd (bijvoorbeeld door een grasmaaier die het gras maait). Elke letter en cijfer wordt geïntroduceerd door de stem van Dirk Scheele. Hij noemt de letterklanken en bijpassend woord, bijvoorbeeld: “Dit is de letter t, de t van trein!”. Voor elk goed geschreven letter of cijfer krijg je een ster, je hebt dan de letter of cijfer "gehaald".

Als alle letters of cijfers zijn gehaald, gaan de verdiende sterren in een grote ster en mag je door naar het volgende level, daar is het schrijven van de laatste letter nog iets moeilijker en ziet het er ook meer uit als een echte geschreven letter.

Leeftijdsadvies

De app “Letterschool” is bedoeld om kinderen te leren kennismaken met hoe je letters en cijfers schrijft. Kinderen vanaf 5 jaar beginnen hun naam te schrijven en raken hier steeds meer geïnteresseerd omdat ze er aan toe zijn. De app past daarom ook het beste vanaf deze leeftijd. De app is qua bediening al te spelen voor kinderen vanaf 3 en 4 jaar, maar zullen nog niet realiseren dat ze echt bezig zijn met schrijven.

Bijzonderheden

De instellingen en scores worden tot drie spelers bewaard. Je kunt altijd de score wissen.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

App 5+ JR

Toca Builders

Toca Builders

Toca Builders

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Sinterklaas & Diego: Het Geheim van de Ring

Sinterklaas & Diego: Het Geheim van de Ring

Sinterklaas & Diego: Het Geheim van de Ring

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Sven en zijn rat

Sven en zijn rat

Sven en zijn rat

Meer weten...