Productie-detail

Letterprins

Letterprins

App VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Ga op avontuur met de Letterprins en breng hem terug naar zijn kasteel door woordspelletjes te spelen.

Apple App Store
?3,59. Monkeybizniz. iPhone, iPad.

Kenmerken

  • iPhone, iPad
  • Tikken
  • Leren lezen, letterherkenning, begrijpend lezen
  • Korte spelletjes, verschillende levels
  • Stickers verdienen

Beschrijving inhoud

In de app ‘Letterprins’ oefenen kinderen het herkennen van letters, het vlot lezen van woorden en met begrijpend lezen. Het is bedoeld voor kinderen in de groepen 3 en 4, maar bijvoorbeeld ook geschikt voor kinderen met dyslexie. Met de Letterprins ga je als speler op pad om hem weer terug te brengen naar zijn kasteel. Aan het begin van het spel maak je een profiel aan met je leeftijd en niveau. Het spel houdt jouw niveau bij en stelt het spel daar op in. Een voorbeeld van een spelletje is bijvoorbeeld het flitsen van woorden. Omdat het spel samen met de ouders gespeeld kan worden, kunnen zij controleren of het kind het goed zegt en dan op het vinkje of het kruisje drukken.

De app is makkelijk te bedienen. Bij alle opties in het spel hoef je maar één keer te tikken. De app opent met een startscherm. Hier kan je een profiel kiezen of aanmaken. Als je op start klikt, ga je verder waar je gebleven bent in het spel. De spelletjes worden steeds moeilijker, zo begin je met letterherkenning (als dat nog nodig is), daarna woorden flitsen en vervolgens kom je bij spelletjes, waar begrijpend lezen moet worden toegepast. Bij de zin ‘Een vis loopt’ moet aangegeven worden of het kan. Het spel houdt bij hoe er gescoord wordt en onthoudt dit niveau voor het volgende spel. Als je een level gehaald hebt krijg je bijvoorbeeld een virtuele sticker. Als je uiteindelijk alle spelletjes goed hebt afgerond komt de prins weer bij zijn kasteel.

Leeftijdsavies

Deze app is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Op deze leeftijd leren kinderen lezen, waardoor deze app bij kan dragen aan hun ontwikkeling. De besturing is eenvoudig, de spelletjes zijn van korte duur en het is niet nodig om lange instructies te lezen. Omdat het wel de bedoeling is dat de kinderen samen met een begeleider de spelletjes gaan doen, zou het stukje letterherkenning al met kinderen vanaf 4 geoefend kunnen worden.

 

MarijnDeze recensie is geschreven door Marijn Hageman. Marijn is leerkracht voor groep 4 en groep 7 van de basisschool. In zijn vakantie leest hij graag en anders kijkt hij een film en speelt hij op apps. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 6+ JR

Matrix Game

Matrix Game

Matrix Game

Meer weten...

App 6+ JR

ONL: Pelle Flitst

ONL: Pelle Flitst

ONL: Pelle Flitst

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Robots

Robots

Robots

Meer weten...