Productie-detail

Letterlegger

Letterlegger

App VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
12 waarderingen

Oefenen met deze app letters en woorden.

Apple App Store
Gratis. Zwijsen. iPad.

Beschrijving inhoud

De "Letterlegger" app is ontwikkelt door uitgeverij Zwijsen BV. en hoort bij het tijdschrift Maan roos vis, voor kinderen die leren lezen. Dat is ook waar het in deze app om draait. "Letterlegger" is ontwikkeld voor kinderen die interesse hebben in letters en begin met lezen. De inhoud is gebaseerd op de leesmethode van Maan roos vis. Deze app is vormgegeven als een echte ouderwetse, houten letterbak. Centraal staat 1 afbeelding met bijvoorbeeld een geit, hek of huis. Onder in het scherm staan verschillende losse letters en lettercombinaties (zoals oe, au, aa en ei). De speler moet met de letters het juiste woord van de afbeelding vormen.

Het scherm is overzichtelijk, er is weinig te zien behalve de afbeelding en letters. Er staan wel vrij veel letters onderaan, waar de speler goed doorheen moet zoeken. Het wordt gemakkelijker gemaak doordat er al vakjes voor de letters staan. Dit geeft aan hoe veel letters (en lettercombinaties) en nodig zijn voor het woord. Het slepen gaat soepel. Als een actie fout is, wordt dit auditief ondersteund. Als het gehele woord 'gelegd' is, hoor je een vrolijk geluidje en daarna wordt het woord door een vertelstem uitgesproken. 

Leeftijdsadvies

"Letterlegger" is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Op deze leeftijd leert een kind hardop begrijpend te lezen; het leert de basisvaardigheden ervan. Het is op deze leeftijd goed om te oefenen met letters en woorden. De app is ook gemaakt voor groep 3 van het basisonderwijs. Wat de navigatie betreft, werkt het slepen van de letters simpel. Jongere kinderen die al wat verder zijn in hun taalontwikkeling, kunnen deze app ook gebruiken. Spelenderwijs zijn kinderen bezig met taal, wat deze app leerzaam maakt. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Walking with Dinosaurs

Walking with Dinosaurs

Walking with Dinosaurs

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Engels met Raaf

Engels met Raaf

Engels met Raaf

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Max & Co

Max & Co

Max & Co

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren