Productie-detail

Leer tellen met dieren

Leer tellen met dieren

App VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 waarderingen

Speel verschillende spelletjes met dierenplaatjes om te leren tellen van 0 t/m 10.

Gratis. BigRoot . Android.

Beschrijving inhoud

Leer tellen met dieren is een educatieve app waarin kinderen aan de hand van spelletjes leren tellen van 0 t/m 10. In elk spelletje wordt gebruik gemaakt van plaatjes van dieren in felle kleuren. Zo worden er getallen genoemd terwijl hetzelfde aantal dieren op het scherm getoond wordt. Of je moet zelf de dieren tellen en het juiste cijfer aantikken. Alle onderdelen hebben een verschillende moeilijkheidsgraad.

Er zijn zes spellen. Je kiest er één door met je vinger op een spel te tikken. Ook binnen de spelletjes hoeft alleen maar op een knop getikt te worden om het spel te besturen. De knoppen zijn groot, waardoor een fijne motoriek niet vereist is. Het spel is volledig auditief ondersteund, maar de opdracht verschijnt ook in tekst bovenaan het scherm. Elk spel wordt kort uitgelegd in het Nederlands en ook is er sprake van een auditieve beloning. Per spelletje worden er 10 vragen gesteld, waar je zo lang over kunt doen als je zelf wilt. Ook kun je de spelletjes telkens weer opnieuw spelen, de vragen zijn elke keer anders. De applicatie houdt de score tijdens een spel bij, maar dit wordt niet opgeslagen als je het spel afsluit. 

Leeftijdsadvies

Leer tellen met dieren is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar, omdat de besturing van de applicatie erg eenvoudig is. Ook de volledige Nederlandstalige auditieve ondersteuning en het ontbreken van een tijdslimiet, maken de applicatie erg geschikt voor jonge kinderen. Kinderen vanaf 7 jaar zouden zelf de opdracht die ze moeten uitvoeren kunnen lezen, maar voor hen is de app zelf minder interessant omdat zij al kunnen tellen tot 10. 

Jullie mening

Ook leuk

Game 2+ JR

Doen alsof

Doen alsof

Doen alsof

Meer weten...

Boek 2+ JR

Tien vingertjes en tien teentjes

Tien vingertjes en tien teentjes

Tien vingertjes en tien teentjes

Meer weten...

Boek 2+ JR

Lentekriebels

Lentekriebels

Lentekriebels

Meer weten...