Productie-detail

Labo Pebble Art

Labo Pebble Art

App VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Puzzel, kleur en speel met je eigen stenen creaties!

Apple App Store
€ 2,29. Labo Lado Inc. iPhone, iPad, iPod Touch.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, iPod Touch
  • Tappen, slepen, vegen
  • Diverse spelletjes
  • Inkleuren

Beschrijving inhoud

Een app met diverse mogelijkheden is de 'Labo Pebble Art'-app. Met deze app kunnen alle kinderen hun creativiteit kwijt. Bij het openen van het spel kun je een dier, insect of figuurtje kiezen. Deze moet je eerst in elkaar puzzelen, daarna een kleurtje geven zodat je een prachtige stenen creatie hebt. Vervolgens kun je er spellen mee spelen. Zo kan je bijvoorbeeld een hond over zoveel mogelijke obstakels laten springen. De vormgeving, illustraties en de geluidseffecten maken de app aantrekkelijk voor jonge kinderen. Wat ook zeker een pluspunt is van deze app, is dat de gemaakte creaties automatisch opgeslagen worden in de gallerij. Deze creaties kun je later weer bekijken of er een spel mee spelen.

De app is qua besturing in het begin even lastig. Er moeten telkens verschillende handelingen worden verricht door een bepaalde manier van besturen. Wanneer de app geopend wordt zijn twee knoppen op het beginscherm aanwezig: eentje om in de gallerij al je creaties te bekijken en de play-knop om een nieuwe creatie te maken. Om een creatie te maken moet je eerst de stenen met de vinger naar de goede plek slepen. Daarna geef je de creatie een kleur door een kleur te kiezen en met de vinger over het scherm te vegen. Vervolgens speel je het spel, waarbij je soms met je vinger op het scherm moet tappen, slepen of vegen.

Leeftijdsadvies

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen deze app spelen. Het is van belang dat een ouder kind, een ouder of andere volwassene de besturing van de app uitlegt. Deze app is door de verschillende handelingen qua besturing in het begin even lastig. Daarna kunnen de kinderen zelfstandig aan de slag. Het spel is uitdagend door de diverse handelingen en de te maken creaties. Het aantal stenen bepaalt de moeilijkheidsgraad van de te maken creatie.

 

MarcellaDeze recensie is geschreven door Marcella de Bruin. Marcella is leerkracht in groep 6 en 8 en geeft één keer per week gymles. Ze vindt het heerlijk om te lezen en gebruikt sommige boeken die ze recenseert voor Mediasmarties in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 3+ JR

De Liedjesalmanak: lente & zomer

De Liedjesalmanak: lente & zomer

De Liedjesalmanak: lente & zomer

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Baby Antonio's Circus

Baby Antonio's Circus

Baby Antonio's Circus

Meer weten...

App 3+ JR

Kinderliedjes #1

Kinderliedjes #1

Kinderliedjes #1

Meer weten...