Productie-detail

Kwijt Weg Foetsie

Kwijt Weg Foetsie

App VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
11 waarderingen

Hanna is haar pepermuntje kwijt. Ze vraagt aan opa of hij hem heeft gezien. Hij denkt dat het pepermuntje naar Foetsie is. Samen gaan ze hem achterna.

Apple App Store
Gratis. YipYip. iPad.

Kenmerken

  • iPad
  • Digitaal prentenboek
  • Opa, spullen kwijt
  • Voorleesstem

Beschrijving inhoud

De app ‘Kwijt Weg Foetsie’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jort van der Jagt. Hanna is haar pepermuntje kwijt. Ze vraagt aan opa of hij hem heeft gezien, maar dat heeft hij niet. “Wil je dan een dropje” vraagt opa. Dat wil Hanna niet. Ze wil haar pepermuntje. Opa denkt dat het pepermuntje naar ‘Foetsie-eiland’ is. Net als alle andere spullen die zomaar verdwijnen. ‘Foetsie’ ligt wel erg ver weg, nog voorbij de Zeven Zeeën. Opa en Hanna gaan samen op avontuur, het pepermuntje achterna.

‘Kwijt Weg Foetsie’ is vormgegeven met de prachtige prenten uit het boek. Op elke pagina zitten verborgen elementen waarop geklikt kan worden. Zo kunnen kinderen de lamp aan en uit doen, kopjes laten wiebelen of de klok rond laten draaien. Bij de prenten hoort een verhaal die zelf gelezen of voorgelezen kan worden. Bij de voorleesfunctie kan de tekst ook worden opengeklapt om zo mee te lezen. De besturing van de app is erg eenvoudig. Om door de tekst te scrollen moet er een slepende beweging gemaakt worden. De achtergrondmuziek die tijdens het voorlezen te horen is kan ook worden uitgezet. Hierdoor focust de lezer of luisteraar zich volledig op de tekst. De voorleesstem spreekt op een rustig tempo en wisselt de toonhoogte van zijn stem per personage.

Leeftijdsadvies

‘Kwijt Weg Foetsie’ is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. In de tekst komt veel dialoogvorm voor. Kinderen jonger dan 4 vinden de prenten leuk om naar te kijken, maar de tekst is voor hen nog te moeilijk. Vanaf vier jaar begrijpen kinderen het verhaal en de gesprekken tussen Hanna en haar opa. Ook de humor die voorkomt weten ze te waarderen. Zo kunnen ze dropjes in de mond van opa schieten en zien ze het verdwenen pepermuntje op de laatste pagina rondlopen op ‘Foetsie’. De app leert hen dingen te ontdekken en mee te gaan op avontuur met Hanna en haar opa. Doordat ze zelf voorwerpen laten bewegen, worden ze bij het verhaal betrokken.

Jullie mening

Ook leuk

App 4+ JR

Rompompom

Rompompom

Rompompom

Meer weten...

App 4+ JR

Sprookjesboom: Assepoester

Sprookjesboom: Assepoester

Sprookjesboom: Assepoester

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Kikkerdril

Kikkerdril

Kikkerdril

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren