Productie-detail

Kodable

Kodable

App VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Vind de goede weg en help de Fuzzies door het doolhof!

Apple App Store en Google Play (Android)
Gratis (Let op, wel in-app aankopen!). Ja. SurfScore LLC. iPad.

Kenmerken

  • iPad, Android 
  • Tikken en slepen
  • Programmeren, strategie
  • 30 levels
  • Engelstalige auditieve ondersteuning

Beschrijving inhoud

Met de educatieve app 'Kodable' kunnen kinderen de eerste stappen zetten in het programmeren, iets wat sommige kinderen tegenwoordig al leren op school. Wanneer de app wordt geopend, start er een filmpje. Op dat filmpje is te zien dat de ‘Fuzzies’, de wollige wezentjes, meegenomen worden in een ufo. Daarna komt het beginscherm. Bij het beginscherm kan uit verschillende profielen gekozen worden. Iedere speler kan zijn eigen profiel aanmaken, alle vorderingen worden opgeslagen. De gehele app bevat 30 levels. Er kunnen echter nog meerdere levels worden aangekocht.

Na het kiezen van je profiel start het spel. De bedoeling van het spel is dat je Fuzzie de weg wijst naar de uitgang van het doolhof en daarbij probeert zoveel mogelijk muntjes te verzamelen. De besturing werkt als volgt: je moet de juiste pijltjes in de vakken plaatsen. Deze pijltjes duiden de looprichting van de Fuzzie aan. Dit doe je door het pijltje te slepen naar het juiste vakje. Wanneer alle pijltjes geplaatst zijn druk je op de ‘play’-knop, hierdoor gaat de Fuzzie lopen in de richting volgens de geplaatste pijltjes. Door middel van geluidseffecten krijgt het kind de bevestiging dat de pijltjes correct geplaatst zijn. Is er een foutje gemaakt, dan kleurt het vak met de foutieve pijl rood zodat deze verbeterd kan worden. De app bevat geen reclame. Op www.kodable.com speel je het spel ook online.

Leeftijdsadvies

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen deze app spelen. Omdat het spel voorzien is van auditieve ondersteuning in het Engels, is het van belang dat een ouder of andere volwassenen de besturing van de app uitlegt. Na het voltooien van een level wordt het steeds een beetje moeilijker. Het kind groeit in het level van het spel. Ook kun je als ouder of leerkracht zijnde koppelen. Dat houdt in dat je de vorderingen van het kind kan volgen. Een meerwaarde voor het spel!

 

MarcellaDeze recensie is geschreven door Marcella de Bruin. Marcella is leerkracht in groep 6 en 8 en geeft één keer per week gymles. Ze vindt het heerlijk om te lezen en gebruikt sommige boeken die ze recenseert voor Mediasmarties in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Buurman & Buurman hebben een nieuw huis

Buurman & Buurman hebben een nieuw huis

Buurman & Buurman hebben een nieuw huis

Meer weten...

Boek 6+ JR

Alles wat je wilt weten over het circus (en nog veel meer!)

Alles wat je wilt weten over het circus (en nog veel meer!)

Alles wat je wilt weten over het circus (en nog veel meer!)

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

The Garfield Show

The Garfield Show

The Garfield Show

Meer weten...