Productie-detail

Kleine IJsbeer

Kleine IJsbeer

App VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Speel memory, maak een puzzel of speel allerlei andere kleine leerzame spelletjes.

en
€ 1,99. Hedgehog Academy. Android.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, Android
  • Muisbediening
  • Kleine educatieve minigames
  • Geen auditieve ondersteuning
  • Nederlandse tekst/uitleg 

Beschrijving inhoud

In de app 'Kleine IJsbeer' maak je kennis met de drie vrienden Kleine Ijsbeer, Uiltje en Kleine Zeehond. In een kleurrijke omgeving kun je een verhaal lezen en allerlei leerzame spelletjes spelen.

Door in het beginscherm op het grote driehoek te klikken ga je verder. Hier kun je vervolgens kiezen uit het kopje 'Verhaal' en 'Minigames'. Het 'Verhaal' bevat tekst en af en toe een spelletje. Door linksboven op het kruisje te klikken ga je terug. Als je dan op het kopje 'Minigames' klikt kun je de moeilijkheidsgraad, 'gemakkelijk', 'normaal', 'moeilijk' en heel 'moeilijk', kiezen. Je hebt de keuze uit negen educatieve minigames waaronder memory, het oplossen van doolhoven, puzzels, en andere zoekspelletjes. Bij sommige spelletjes zie je linksboven hoeveel seconden je bezig bent. Rechtsboven kun je op het vraagteken klikken en vind je meer informatie. Dit is vooral nuttig voor ouders. Zo lees je bijvoorbeeld: 'Dit spel helpt bij de ontwikkeling van het visuele geheugen'. Je kan eveneens in- en uitzoomen. Als je een spelletje hebt gehaald komen er sterretjes in beeld en klinkt er een vrolijk geluidje. De gehele app, met grote buttons, wordt niet auditief ondersteund en alles bevat een korte schriftelijke uitleg of leestekst. Ook zonder schriftelijke uitleg zijn de spelletjes al snel duidelijk en kan het verhaal worden voorgelezen. In het beginscherm kun je de taal kiezen en het geluid aan- en uitzetten. Door op het kopje 'Meer spelletjes' te klikken is er de mogelijkheid, wanneer je de som goed oplost, om doorverwezen te worden naar iTunes. De bediening van het spel is simpel met de muis.

Leeftijdsadvies

De app is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Ook al bevat de app geen auditieve ondersteuning en is enige hulp van ouders misschien noodzakelijk, de app is na enige uitleg en hulp zelfstandig goed te begrijpen en te spelen. Kinderen zullen op deze leeftijd snel leren door te doen. De logische en leerzame spelletjes zijn daarnaast gemakkelijk te bedienen en sluiten aan bij deze leeftijdsgroep.

 

RoyDeze recensie is geschreven door Roy Venderbosch. Roy heeft samen met zijn broer een evenementenbureau opgericht en is werkzaam op een BSO. Hij werkt met kinderen van 4 t/m 12 jaar en gebruikt op de BSO veel mediaproducten die op Mediasmarties staan. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Angelina Ballerina

Angelina Ballerina

Angelina Ballerina

Meer weten...

App 4+ JR

My Mosaic

My Mosaic

My Mosaic

Meer weten...

Boek 4+ JR

De laars van Reus

De laars van Reus

De laars van Reus

Meer weten...