Productie-detail

Kleine beestje

Kleine beestje

App VANAF 4 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
3 waarderingen

Het grote feestje van het Kleine Beestje.

Apple App Store
Gratis. Somoiso . iPhone, iPad, iPod touch.

Kenmerken

 • iPhone, iPad, iPod touch
 • Digitaal prentenboek
 • Feest, dieren
 • Tappen
 • Simpel vormgegeven
 • Thema Kinderboekenweek 2014

Beschrijving inhoud

Kleine Beestje verveelt zich elke dag, want hij is altijd alleen. Op een dag krijgt hij een goed idee. Hij schrijft brieven en geeft ze mee aan de wind. Hij maakt slingers, een grote taart en zorgt voor muziek. Eenmaal klaar wacht het Kleine Beestje, maar er komt niemand. Totdat de wind zijn werk doet. Veel dieren krijgen de brief van het Kleine Beestje en dan gebeurt er iets wat hij nooit had verwacht…

De app 'Kleine Beestje' is speciaal ontwikkeld ter ere van de kinderboekweek 2014 met het thema ‘feest’. De app is getekend en geschreven door Hanneke van der Meer en gepubliceerd door Somoiso. Somoiso komt van ‘Zo. Mooi zo.’  Met deze app wordt de fantasie van de kinderen geprikkeld, waardoor ze echt even kind kunnen zijn.

Het is een korte app met een eenvoudige en duidelijke verhaallijn die goed te begrijpen is voor jonge kinderen. De app bevat simpele tekeningen waar weinig tot geen bewegende elementen in voor komen. Het verhaal is opgebouwd als een soort boek. Om door te gaan naar de volgende pagina moet je dan ook op de hoek van de bladzijde drukken. Op elke pagina staat de zin die voorgelezen wordt, ondersteund door een afbeelding. In het beginscherm is er een speciale knop voor ouders, waardoor zij op een pagina komen waarop andere apps worden aangeboden. Ook is hier informatie over Somoiso te vinden.

Leeftijdsadvies

De app is ontwikkeld voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Doordat er alleen op start gedrukt kan worden, is de app gemakkelijk te bedienen voor kinderen. Het verhaal wordt voorgelezen, maar de wat oudere kinderen kunnen zelf proberen mee te lezen doordat de tekst ook in beeld komt. Aan de hand van de muziek die door het verhaal heen te horen is, kun je al merken hoe Kleine Beestje zich voelt. Het is een kort verhaal, dat toch een boodschap meegeeft.

Mening recensent

De app Kleine Beestje is een korte maar leuke app. Voor kinderen met een korte spanningsboog is het verhaaltje van goede lengte. Doordat de app alleen maar een start knop heeft, is hij makkelijk te gebruiken. Ondanks het korte verhaal, is er wel een duidelijke verhaallijn in terug te vinden. Erg leuk voor een moment tussendoor dus! 

 

KimDeze recensie is geschreven door Kim Eversdijk. Kim studeert aan de PABO op de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Ze vindt het erg leuk om kinderboeken te lezen en ook voor te lezen in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Website 4+ JR

Squla

Squla

Boek 4-6 JR

Kom je mee?

Kom je mee?

Kom je mee?

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

De Fabeltjeskrant

De Fabeltjeskrant

De Fabeltjeskrant

Meer weten...