Productie-detail

KinderTube.nl

KinderTube.nl

App VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Bekijk allerlei kinderfilmpjes en liedjes met deze KinderTube app!

Google Play (Android) en Apple App Store
Gratis. KinderTube.nl. iPhone, iPad, iPod touch, Android.

Kenmerken

  • iPad, iPod, iPhone, Android
  • Neerleggen 
  • Dribbel, Nijntje, SchoolTV e.d. 
  • Filmpjes bekijken 

Beschrijving inhoud

De app 'KinderTube.nl' hoort bij de gelijknamige website en bevat links naar filmpjes op YouTubel. Middels deze app kunnen kinderen van allerlei leeftijden filmpjes bekijken en liedjes luisteren in een voor hen veilige omgeving. De filmpjes zijn voor kinderen vaak bekend van televisie of sluiten aan bij prentenboeken. Zo kunnen er onder andere filmpjes bekeken worden van Dribbel, Nijntje, MegaMindy en Het Klokhuis.

De app is zeer eenvoudig te besturen. Wanneer de app geopend wordt, is er al een kleine selectie van filmpjes te zien. Om een filmpje te openen, hoeft er slechts op getapt worden. Verder zijn er een aantal grote knoppen waarop categorieën te lezen zijn. Hier kan voor onder andere 'peuter', 'kleuter', 'schoolgaand', en 'educatief' gekozen worden. De filmpjes binnen deze categorieën zijn zeer gevarieerd. Onder educatief zijn bijvoorbeeld filmpjes te vinden waarmee kinderen de seizoenen of kleuren leren, maar ook filmpjes voor wat oudere kinderen, zoals Rekenen met Raaf. De categorie 'schoolgaand' bevat filmpjes als Het Klokhuis en Piet Piraat, maar ook tekenfilms waaronder De Smurfen en Donald Duck. Wanneer een categorie gekozen wordt, verschijnen er weer allerlei filmpjes binnen deze categorie. Wanneer gezocht wordt naar een specifiek filmpje, kan gebruik worden gemaakt van de zoekfunctie.
De filmpjes die je kan kiezen komen van YouTube, maar de kinderen blijven binnen de veilige omgeving van Kindertube.nl, waardoor zij niet per ongeluk bij filmpjes met ongeschikte beelden terechtkomen. De app bevat reclame. Dit zijn kleine advertenties onder het filmpje. Deze reclame is weg te klikken.

Leeftijdsadvies

De app KinderTube.nl is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar, omdat de app zeer eenvoudig te besturen is en filmpjes bevat voor allerlei verschillende leeftijdsgroepen. Jonge kinderen hebben wel hulp nodig van ouders om de voor deze leeftijd geschikte filmpjes te vinden. Oudere kinderen die de namen van de categorieën kunnen lezen of zelfs een titel in kunnen typen, kunnen geheel zelfstandig deze app bedienen.

Mening recensent

KinderTube.nl is een zeer handige app! Ouders kunnen kinderen met een gerust hart hun favoriete filmpjes laten bekijken. Kinderen kunnen niet per ongeluk bij minder geschikte filmpjes terechtkomen, zoals bij veel andere videowebsites en apps wel het geval is. Verder is de app heel overzichtelijk en het aanbod van filmpjes zeer gevarieerd!

 


DesiDeze recensie is geschreven door Desi Kamp. Desi werkt als leerkracht op een basisschool en leest graag boeken. Haar voorkeur gaat uit naar romantische verhalen en detectives en de boeken van Madeleine Wickham. Ook gaat ze graag naar de bioscoop. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 2+ JR

Leer tellen met dieren

Leer tellen met dieren

Leer tellen met dieren

Meer weten...

App 2+ JR

Cartoonito Pret & Spelletjes Lite

Cartoonito Pret & Spelletjes Lite

Cartoonito Pret & Spelletjes Lite

Meer weten...

App 2+ JR

Noa & Kapoen

Noa & Kapoen

Noa & Kapoen

Meer weten...