Productie-detail

Kinderliedjes #1

Kinderliedjes #1

App VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Hoe goed kan jij zingen? Laat maar horen!

Apple App Store
€ 2,99. My Digital Touch. iPhone, iPad, iPod touch.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, iPod touch
  • Tikken
  • Zingen, kinderliedjes
  • 10 liedjes

Beschrijving inhoud

Met de vrolijke app 'Kinderliedjes#1' kunnen kinderen hun zangkunsten laten horen. Wanneer je deze app download heb je de beschikking over tien liedjes. De liedjes worden weergegeven door middel van de titel en een bijpassend plaatje. Zo staat er bijvoorbeeld 'poesje mauw' met een plaatje van een poes. Wanneer je op dit plaatje klikt komt er een afbeelding in beeld. Deze afbeelding past bij het liedje. De standaard instellingen zijn dat je overal in de afbeelding kunt klikken. Wanneer je ergens klikt begint het plaatje te bewegen of gebeurt er iets anders. Onder in het scherm wordt de songtekst van het liedje duidelijk weergegeven. De tekst wordt rood wanneer de kinderstemmen de zinnen vrolijk beginnen te zingen.

Wanneer je deze standaardinstellingen niet fijn vindt, kun je ze veranderen door links boven in het scherm op ‘meer’ te tikken. Je kunt dan een karaokeversie van het lied laten afspelen, zonder de zingende kinderstemmen. De meelopende songteksten kun je weghalen om afleiding te voorkomen. Verder kun je kiezen voor de babymodus. Deze modus toont vanzelf de animaties als video, zonder dat je in de afbeelding hoeft te tikken. Dit is voor baby’s zonder fijne motoriek erg handig. Wanneer je het liedje hebt gezongen kun je door middel van de pijltjes naar een volgend liedje. Je moet dan dubbel tikken. Ook dit kun je veranderen onder de button ‘meer’. De app is goed en simpel te besturen voor kinderen. Zij hoeven telkens maar één keer te tikken. Als je als ouder de instelling wilt veranderen moet je het scherm iets langer vasthouden tijdens het tikken. Dit zorgt ervoor dat kinderen de instellingen niet zomaar kunnen veranderen. De app maakt geen gebruik van reclame. Wel kun je aankopen doen in de app. Op deze manier kun je extra liedjes downloaden. Hiervoor moet je als ouder het scherm aantikken met drie vingers. Dit is ook om te voorkomen dat de kinderen de aankopen per ongeluk zelf doen.

Leeftijdsadvies

De app 'Kinderliedjes#1' is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Deze kinderen kunnen de animaties bekijken en de liedjes beluisteren. Hoe ouder kinderen worden, hoe meer zij uit de app kunnen halen. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen de animaties zelf laten bewegen. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen de songteksten langzaam proberen mee te zingen. Omdat er in de app hele bekende liedjes voorkomen kunnen ook jongere kinderen vaak al meezingen zonder de songtekst te lezen.

Mening recensent

Ik vind de app erg leuk voor kinderen. De app maakt gebruik van leuke afbeeldingen met felle kleuren. De animaties binnen de afbeeldingen maakt het zingen van de liedjes interessant voor kinderen. Wel vind ik het jammer dat de liedjes vrij ouderwets zijn. Het zou leuker zijn om ook vernieuwende liedjes te vinden. Liedjes die te zingen zijn met de app zijn bijvoorbeeld 'Berend Botje' en 'Hoedje van papier'. 

 

ManonDeze recensie is geschreven door Manon Bosse. Manon studeert aan de pabo in Vlissingen en doet de Lerarenopleiding Nederlands in Zwolle. Ze vindt lezen leuk en gaat graag op zoek naar websites die het lesgeven boeiender maken. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 3+ JR

Er ligt een krokodil onder mijn bed!

Er ligt een krokodil onder mijn bed!

Er ligt een krokodil onder mijn bed!

Meer weten...

App 3+ JR

Toca Life: Town

Toca Life: Town

Toca Life: Town

Meer weten...

Game 3+ JR

Bubble Game 3

Bubble Game 3

Bubble Game 3

Meer weten...