Productie-detail

Kids Lab

Kids Lab

App VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Voer allerlei experimentjes uit in het kids lab.

Google Play (Android) en Apple App Store
Gratis. Ja. GameiMax. Android, iPhone, iPad, iPod touch.

Kenmerken

  • Android, iPhone, iPad, iPod touch
  • Experimentjes
  • Tappen en vegen
  • Motoriek
  • Auditieve ondersteuning in het Engels

Beschrijving inhoud

In het kidslab kun je allerlei experimentjes uitvoeren. Zo kun je verschillende stofjes uit reageerbuisjes bij elkaar doen om te kijken wat er vervolgens gebeurt. Ook kun je je karakter een stroomstoot geven en zien wat de reactie daar op is. De proefjes zijn niet op de realiteit gebaseerd, je kunt deze proefjes niet in het echt uitvoeren. Je weet namelijk niet wat er in de reageerbuisjes zit en de reacties die ontstaan, zoals dat je karakter in een dier verandert, zullen in werkelijkheid niet gebeuren.

Voordat je de experimentjes kunt doen, moet je eerst een karakter kiezen. Je kunt kiezen uit vier verschillende karakters. Dit doe je door er op te tappen. Vervolgens kies je een experiment. Je kunt de verschillende experimentjes bekijken door met je vinger over het scherm te vegen. Een bepaald proefje kiezen doe je weer door te tappen. Als je het experiment wilt uitvoeren, zie je een vinger in beeld die aanwijst wat je moet doen. Dit moet in de volgorde die de vinger aangeeft, anders werkt het niet. Als je deze handeling hebt uitgevoerd, verdwijnt de vinger en kun je het experiment nogmaals doen zonder deze ondersteuning. De handelingen die de speler moet uitvoeren vragen veel motorische precisie omdat je vaak hele kleine bewegingen moet maken en de dingen waar je op moet tikken erg klein zijn. De app is gedeeltelijk auditief ondersteund. Dit is in het Engels, maar je hoeft dit niet te kunnen verstaan om de app te kunnen gebruiken. Er verschijnt regelmatig reclame in beeld, voornamelijk over andere apps die je aan kunt schaffen. Deze reclame is weg te klikken. Tot slot is er de mogelijkheid om online gegevens te delen. Deze mogelijkheid is wel verborgen en is via de instellingenknop te bereiken.

Leeftijdsadvies

De app 'Kids Lab' is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De app sluit goed aan bij de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd omdat zij interesse gaan tonen in wetenschap. Verder moeten de handelingen in een bepaalde volgorde worden uitgevoerd en vraagt de app motorische precisie, waardoor de app niet geschikt is voor kinderen jonger dan 6 jaar.

 

DesiDeze recensie is geschreven door Desi Kamp. Desi werkt als leerkracht op een basisschool en leest graag boeken. Haar voorkeur gaat uit naar romantische verhalen en detectives en de boeken van Madeleine Wickham. Ook gaat ze graag naar de bioscoop. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Chicken Run

Chicken Run

Chicken Run

Meer weten...

App 6+ JR

Een Verre Reis

Een Verre Reis

Een Verre Reis

Meer weten...

App 6+ JR

Little Zebra Shopper

Little Zebra Shopper

Little Zebra Shopper

Meer weten...