Productie-detail

Kidiyo

Kidiyo

App VAN 2 T/M 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Gebruik de app met de avonturenbox en ga samen online én offline op avontuur!

Apple App Store
Gratis. Kids Worldwide Factory. iPad, Android.

Beschrijving

De Kidiyo app bevat 150 verschillende verhaaltjes, DIY video's, spelletjes en mini avonturen voor peuters en kleuters. Naast verhalen en spelletjes rondom bekendere hoofdpersonages zoals Chloe (van Chloe's Toverkast) en Prinses Arabella (naar de prentenboeken van Mylo Freeman) hebben de makers ook verhalen en spellen ontwikkeld rondom nieuwe personages. Daarbij is het uitgangspunt zoveel mogelijk online en offline te laten spelen en samen avonturen te beleven. 

Bij de app is inmiddels ook een avonturenbox ontwikkeld met vijf verhalen om voor te lezen, vijf activiteiten om samen te doen en enkele verrassingen. Daarbij wordt de link gelegd met de app. Hiermee willen de makers online en offline nog meer verbinden. 

Oordeel

De app is vrij eenvoudig opgebouwd en oogt door de kleuren en het menu rustig. Samen met de ouder kan een kind een eigen profiel maken en spelletjes spelen. Qua soorten spelletjes is er voor elk kind wel iets te vinden dat aanspreekt. Het meest opvallend zijn de mini avonturen waarmee kinderen op avontuur gaan met een onderzeeër en er naast opdrachten op de ipad, kinderen ook uitgedaagd worden om de Ipad weg te leggen om iets te maken en te spelen. 

Het is mooi dat de makers zoeken naar manieren om kinderen online en offline op avontuur te laten gaan en ouders daar zoveel mogelijk bij willen betrekken. De eerste avonturenbox nodigt bijvoorbeeld uit om samen te knutselen, te koken en te spelen. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de beschikbare tijd. De avonturenbox hoeft niet in één keer uitgespeeld te worden en de verschillende activiteiten variëren qua duur. We zijn benieuwd naar box nummer twee!

Mocht je geïnteresseerd zijn in het hoe en waarom van de verschillende spelletjes, ga dan zeker even naar de bijbehorende website (www.kidiyo.com) voor meer informatie. 

Leeftijdsadvies

De app en de avonturenbox zijn vooral geschikt voor kinderen van 2 tot ca. 6 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 2+ JR

Dora - Mijn eerste boekjes

Dora - Mijn eerste boekjes

Dora - Mijn eerste boekjes

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

Charlie en de cijfers

Charlie en de cijfers

Charlie en de cijfers

Meer weten...

App 2+ JR

Koekoek TV

Koekoek TV

Koekoek TV

Meer weten...