Productie-detail

Kenny

Kenny

App VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
57 waarderingen

Help Kenny met het bereiken van de koekoeksklok door spelletjes te spelen.

Google Play (Android) en Apple App Store
Gratis. Kennisnet. iPad, Android.

Beschrijving inhoud

Kenny is een jonge vogel. Wanneer je de app opstart, moet je Kenny zelfs eerst uit zijn ei helpen! Hij is zelfs zo jong dat hij nog niet kan vliegen. Toch wil hij naar de koekoeksklok die in de lucht hangt. Door middel van spelletjes kun je steeds een wolk verdienen. Wanneer Kenny vier wolken heeft, kan hij naar de koekoeksklok. Lukt het je om Kenny te helpen?

De app is gemaakt met felle kleuren. Bij het openen van de app moet je allereerst Kenny helpen om uit zijn ei te komen. Dit doe je door op het ei van Kenny te tikken. Daarna neemt Kenny je mee naar het hoofdmenu waar je alle spelletjes kunt selecteren. In totaal zijn er vier spelletjes te spelen, elk met drie verschllende levels. En elk level heeft een hogere moeilijkheidsgraad. Bij het openen van een spelletje staat er geschreven wat je moet doen. Als je nog niet kan lezen dan is dit geen probleem, want Kenny leest het ook voor. Het doel van elk spelletje is om een wolkje te verdienen. Dit doe je door het spel uit te spelen. Als je het spel hebt uitgespeeld dan krijg je een complimentje van Kenny. Zo zegt hij bijvoorbeeld "Goed gedaan!" wanneer je een spel uitspeelt.

Voor leerkrachten en ouders is er een speciale pagina. Hierop is te lezen voor wie de app is gemaakt en hoe deze werkt. Ook staat hier wat voor spelletjes er zijn en wat het doel is van deze spelletjes. Zo is er een spelletje waarbij het de doel is om Kenny naar het einde van een pad te brengen. Dit moet je doen door Kenny over het pad te slepen zonder de randjes aan te raken. Dit is bijvoorbeeld een oefening waarbij schrijfbewegingen worden geoefend. Een ander voorbeeld is een spelletje waarbij stenen in de goede volgorde moet worden gelegd zodat Kenny over het water kan steken. Wat hierbij wordt geoefend is bijvoorbeeld het denken in logische reeksen.

Leeftijdsadvies

De besturing van de app is erg simpel. Je hoeft alleen maar op dingen te tikken en dingen te slepen. Omdat alle spellen worden uitgelegd door Kenny is het niet moeilijk om te begrijpen wat je moet doen. Sommige spelletjes zijn alleen wel wat moeilijk en zijn daarom niet geschikt voor hele jonge kinderen. Door de aanwezigheid van uitleg en de levels met verschillende moeilijkheidsgraden is het spel het meest geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.

Leeftijdsadvies: Vanaf 4 jaar

Opmerking

De app is genomineerd voor de Media Ukkie Award 2013.


Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Jungle Book

Jungle Book

Jungle Book

Meer weten...

Boek 4+ JR

Sprookjes en verhalen

Sprookjes en verhalen

Sprookjes en verhalen

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Fride op het Schip

Fride op het Schip

Fride op het Schip

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren