Productie-detail

Jop zoekt dezelfde: Kerstkado

Jop zoekt dezelfde: Kerstkado

App VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Zoek samen met Jop de giraf twee plaatjes bij elkaar die hetzelfde zijn.

Apple App Store
Gratis. Heppi. iPhone, iPad, iPod touch.

Beschrijving inhoud

In 'Jop zoekt dezelfde: Kerstkado' speelt de speler memory met plaatjes die vallen onder het thema 'Kerst'. Bijvoorbeeld: kerstballen, kerstbomen of rendieren. Zoek de goede plaatjes bij elkaar om het spel uit te spelen.

De app bevat twee varianten van het spel memory. In het beginscherm is een vrolijk liedje te horen. De tekst hiervan is Nederlands. In de tekst word de speluitleg gezongen: "Hé zoek je mee naar dezelfde, niet één maar wel twee, zoek jij met me mee? Twee auto's, twee fietsen en twee keer een lamp. Of twee keer Jop de Giraf." De bedoeling bij het eerste spel is om twee dezelfde plaatjes bij elkaar te zoeken. De kaartjes worden omgedraaid door er op te klikken. Wanneer er een combinatie is gemaakt klinkt er een geluidje. Hieraan hoort de speler of het goed of fout was. Per spel is er 1 hint beschikbaar. Alle plaatjes draaien dan kort om zodat het daarna gemakkelijker is om twee plaatjes bij elkaar te zoeken. Onderin het scherm wordt bijgehouden hoeveel pogingen er zijn gedaan. De moeilijkheid van het spel kan worden aangepast naar 6, 12 of 20 plaatjes. In het andere spel moeten kerstballen in de boom worden gehangen. Deze spelvariant is moeilijker, omdat hier ook gelet moet worden op de getallen of patronen die op de kerstballen staan. De muziek en geluidseffecten kunnen in het menu worden uitgezet.

Leeftijdsadvies

Deze eenvoudige memory app is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Zij leren hierdoor twee dezelfde plaatjes bij elkaar te zoeken. Hierbij moeten ze kijken naar kleurtjes, de vorm of een patroon. Doordat ze alleen het scherm hoeven aan te raken is de besturing erg gemakkelijk. Het liedje dat in het begin te horen is en daarna steeds op de achtergrond klinkt spreekt hen erg aan. Net als de felle kleuren die in de app gebruikt zijn. Voor het spel waarbij de kerstballen in de boom gehangen moeten worden is in het begin wat hulp van een ouder nodig. Hier moet namelijk een slepende beweging gemaakt worden.

Jullie mening

Ook leuk

App 2+ JR

Cartoonito Pret & Spelletjes Lite

Cartoonito Pret & Spelletjes Lite

Cartoonito Pret & Spelletjes Lite

Meer weten...

Boek 2+ JR

Bibi gaat naar de bieb

Bibi gaat naar de bieb

Bibi gaat naar de bieb

Meer weten...

Website 2+ JR

nijntje

nijntje

nijntje

Meer weten...