Productie-detail

Jip en Janneke, Winkeltje Spelen

Jip en Janneke, Winkeltje Spelen

App VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Jip en Janneke beginnen een winkeltje. Ze zoeken spullen voor in het winkeltje en helpen de klanten. Help jij mee?

Apple App Store
€ 5,49. Fiep Amsterdam B.V.. iPad.

Kenmerken

  • iPad
  • Jip en Janneke
  • Winkeltje spelen
  • Auditieve ondersteuning
  • Eerste Jip & Janneke-app

Beschrijving inhoud

De beroemdste karakers uit de populaire voorleesboeken van Annie M.G. Schmidt komen tot leven! De eerste Jip en Janneke-app is een feit. Jip en Janneke beginnen een winkeltje. Voordat de winkel kan worden geopend moeten ze eerst op zoek naar spullen om te verkopen. Daar kun jij ze bij helpen! Als de verzameling compleet is, kan de winkel worden geopend. De klanten moeten worden geholpen. Heb je dit goed gedaan, dan verdien je beloningen zodat de woonkamer van Jip en Janneke wordt opgefleurd.

De app is gemakkelijk te besturen door middel van het slepen en tappen met de vinger. Daarnaast wordt de gehele app auditief ondersteund. Aan de hand van deze auditieve ondersteuning worden de opdrachten en werkwijzen uitgelegd. Ook bevat de app leuke en passende geluidseffecten. De 3D-animatie wordt ondersteund door de prachtige illustraties van Fiep Westendorp. In deze app worden kinderen visueel uitgedaagd. Ze moeten diverse voorwerpen zoeken in vijf verschillende scènes. Daarna kunnen ze de klanten in de winkel helpen. Hierbij worden ze uitgedaagd om het goede aantal voorwerpen te tellen en te zoeken. Is dit goed gegaan, dan verdienen ze een beloning! De app bevat geen reclame en kan zonder internetverbinding gespeeld worden.

Leeftijdsadvies

Kinderen vanaf ongeveer 3 jaar kunnen deze app zelfstandig spelen. De besturing van de app is vrij simpel. Kinderen kunnen met hun vinger op het scherm tappen en slepen. Ook is er auditieve ondersteuning tijdens alle handelingen en acties in de app. Gezien het niveau van de handelingen en acties is deze app aantrekkelijk voor kinderen tot 6 jaar.

Mening recensent

Ook ik ben opgegroeid met de leuke verhalen over Jip en Janneke. Met deze app komen Jip en Janneke echt tot leven. Ik vind het qua vormgeving een super mooie app, knap hoe de tekeningen van Fiep Westendorp erin verwerkt zijn. Wat zeker ook een pluspunt is, is dat in de gehele app sprake is van auditieve ondersteuning. Hierdoor weet het kind precies wat er gedaan moet worden en hoe. Met deze app worden de kinderen visueel uitgedaagd. Ze leren bepaalde voorwerpen zoeken op een zoekplaat, de juiste voorwerpen pakken en tellen. Het is leuk dat er na elke goede voltooide opdracht een beloning te verdienen valt. Persoonlijk had ik deze app nog leuker gevonden als er meer variatie was in de opdrachten. Het gaat over winkeltje spelen. Leer de kinderen de kleuren aan de hand van de kleding die ze dan in een kledingzaak moeten samenstellen. Of laat ze met muntjes de boodschappen betalen. Dit zijn zomaar wat voorbeelden van mijn kant.

 

MarcellaDeze recensie is geschreven door Marcella de Bruin. Marcella is leerkracht in groep 6 en 8 en geeft één keer per week gymles. Ze vindt het heerlijk om te lezen en gebruikt sommige boeken die ze recenseert voor Mediasmarties in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Kabouter Plop

Kabouter Plop

Kabouter Plop

Meer weten...

Boek 3+ JR

De Gruffalo

De Gruffalo

De Gruffalo

Meer weten...

Boek 3+ JR

Arno! Mijn eigen stripalbum

Arno! Mijn eigen stripalbum

Arno! Mijn eigen stripalbum

Meer weten...