Productie-detail

Jip en Janneke, Winkeltje Spelen

Jip en Janneke, Winkeltje Spelen

App VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Jip en Janneke beginnen een winkeltje. Ze zoeken spullen voor in het winkeltje en helpen de klanten. Help jij mee?

Apple App Store
€ 5,49. Fiep Amsterdam B.V.. iPad.

Beschrijving 

In deze app beginnen Jip en Janneke een winkeltje. Voordat de winkel kan worden geopend moeten ze eerst op zoek naar spullen om te verkopen. In de app worden kinderen vooral visueel uitgedaagd. Ze moeten diverse voorwerpen zoeken in vijf verschillende scènes. Als de verzameling compleet is, kan de winkel worden geopend. De klanten moeten worden geholpen. Hierbij worden ze uitgedaagd om het goede aantal voorwerpen te tellen en te zoeken.

De app bevat geen reclame en kan zonder internetverbinding gespeeld worden. 

Oordeel

Met deze app komen Jip en Janneke echt tot leven. Het is knap hoe de tekeningen van Fiep Westendorp erin verwerkt zijn. Dit maakt het geheel erg herkenbaar en is de app een mooie digitale aanvulling op de verhalen over dit beroemde duo. De app is gemakkelijk te besturen door middel van het slepen en tappen met de vinger. Daarnaast wordt de gehele app auditief ondersteund. Aan de hand van deze auditieve ondersteuning worden de opdrachten en werkwijzen uitgelegd. Hierdoor weet het kind precies wat er gedaan moet worden en hoe.

Leeftijdsadvies

Kinderen vanaf ongeveer 3 jaar kunnen deze app zelfstandig spelen. De besturing van de app is vrij simpel. Kinderen kunnen met hun vinger op het scherm tappen en slepen. Ook is er auditieve ondersteuning tijdens alle handelingen en acties in de app. Gezien het niveau van de handelingen en acties is deze app aantrekkelijk voor kinderen tot 6 jaar.

Tip

De app had sterker kunnen zijn als er meer variatie was in de opdrachten. Het thema 'winkeltje spelen' biedt daar voildoiende ruimte voor. Dit biedt echter wel weer kans om de kinderen zonder scherm verder te spelen in een eigen gemaakte winkel waar ze bijvoorbeeld verschillende kleuren kleding kunnen verkopen of moeten afrekenen. 

Jullie mening

Ook leuk

Boek 3+ JR

Raad eens hoeveel ik van je hou

Raad eens hoeveel ik van je hou

Raad eens hoeveel ik van je hou

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Noddy

Noddy

Boek 3-6 JR

Wolkje

Wolkje

Wolkje

Meer weten...