Productie-detail

JANzenbord

JANzenbord

App VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Speel korte spelletjes en leer van alles over pannenkoeken.

Apple App Store
Gratis. Playability. iPhone, iPad, iPod touch.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, iPod touch
  • Pannenkoeken
  • Spelletjes, vragen beantwoorden

Beschrijving inhoud

'JANzenbord' is een app gebaseerd op het bordspel ganzenbord, geschikt voor 2 tot 4 personen. In JANzenbord draait alles om de pannenkoeken van het merk JAN. Je beweegt voort met een Jannetje, een fiche in de kleur rood, groen, geel of blauw die je zelf een naam geeft. De speler die aan de beurt is gooit de dobbelsteen door over het scherm te vegen. Onderweg kom je verpakkingen tegen waarbij een kort spel gespeeld moet worden, zoals het beantwoorden van een vraag of memorie. Daarnaast staan er figuurtjes op het bord zoals stroop waarin je blijft plakken waardoor je een beurt over moet slaan.

Bij de vragen leren de spelers van alles over pannenkoeken, bijvoorbeeld wat het meest populaire beleg is voor de pannenkoek, hoeveel calorieën er in een pannenkoek zitten en welke soorten granen een pannenkoek bevat. De spelers hoeven in principe alleen maar te dobbelen en de korte spelletjes te spelen. De fiches worden in de app vanzelf verzet en de spelers hoeven bijvoorbeeld niet te onthouden of iemand een beurt over moet slaan. Op deze manier wordt er altijd een eerlijk spel gespeeld. Het spel is afgelopen wanneer een speler precies op de finish uitkomt. Vlakbij de finish zit ook het figuurtje met de klap van de graanmolen, waardoor je terug naar start moet. Het spel kan hierdoor ongeveer een uur duren wanneer het met 4 personen gespeeld wordt.

Leeftijdsadvies

JANzenbord is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Kinderen van deze leeftijd kunnen goed een spel spelen dat wat langer duurt en houden van spellen met regels. De langere schriftelijke instructies die voorbij komen wanneer je op een vakje met een figuur of spel komt kunnen kinderen van deze leeftijd goed lezen en begrijpen. Wel is er een wat betere en snellere leesvaardigheid nodig voor het beantwoorden van de vragen die binnen 10 seconden moeten worden gelezen, begrepen en beantwoord.

 

JantineDeze recensie is geschreven door Jantine te Molder. Jantine werkt als Instructional Designer bij Saxion binnen het programma ICT & Onderwijs. Ze kijkt graag naar misdaadseries en is hobbyfotografe. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

De Tofu's

De Tofu's

De Tofu's

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Wonder School

Wonder School

Wonder School

Meer weten...

Boek 8+ JR

Bruno wordt een superheld

Bruno wordt een superheld

Bruno wordt een superheld

Meer weten...