Productie-detail

I Hear Ewe - Animal Sounds for Toddlers

I Hear Ewe - Animal Sounds for Toddlers

App VANAF 1 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Ontdek welke geluiden er worden gemaakt door dieren en voertuigen.

0,00. Ja. Claireware Software. Apple iOS.

Beschrijving inhoud

In de Engelstalige app ‘I hear ewe’ kunnen kleine kinderen kennis maken met de geluiden die dieren of voertuigen maken. Samen met een volwassene kunnen ze de het geluid van de dieren en voertuigen raden en/of nadoen. Zo leren ze niet alleen de geluiden, maar kunnen ze ook hun eerste woordjes leren.
De buttons in de app zijn groot genoeg, en daardoor is de app makkelijk te bedienen. Kleine kinderen kunnen eventueel zelf de app bedienen. Er is geen verdere uitleg aanwezig.
De app heeft wel een aantal nadelen. Ten eerste wordt de app auditief ondersteund door een Engelssprekende stem. Andere talen zijn mogelijk, maar Nederlands is niet beschikbaar. Wanneer er op een tekening gedrukt wordt, volgt eerst de tekst: “This is the sound a ... makes”. Een Nederlands kind begrijpt dit zinnetje niet, en het wordt daarnaast ook erg eentonig wanneer er meerdere plaatjes achter elkaar aangeklikt worden. Overigens kan deze verbale functie wel uitgezet worden.
Ten tweede zijn sommige geluiden erg omslachtig. In de app kun je namelijk luisteren naar de geluiden van o.a. een neushoorn, een zebra en een wasbeer. Deze geluiden zijn voor kinderen erg onwerkelijk, en zelfs voor een volwassene zijn deze geluiden niet duidelijk herkenbaar. Ook het borrelende water als zijnde het geluid van een vis, is niet erg realistisch. Ten slotte zijn de voertuigen in de app gebaseerd op de Amerikaanse geluiden die deze maken. Zo klinkt een Amerikaanse brandweerwagen anders dan een Nederlandse, en ook dit kan zorgen voor verwarring bij het kind.

Leeftijdsadvies

Deze app is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 1 jaar. Het kind kan zelfstandig de app bedienen aangezien de knoppen groot genoeg zijn, of het kan samen met een ouder/verzorger de geluiden raden of nadoen. Vanaf deze leeftijd begint een kind dieren te herkennen en kan het de geluiden die ze maken nadoen. Het begint met zijn eerste woordjes en het imiteren van geluiden.

De app is beschikbaar op een iPhone, iPod touch en iPad, maar is alleen getest op een iPad.

Jullie mening

Meer van Ewe

App 4+ JR

Ewe Can Count!

Ewe Can Count!

Ewe Can Count!

Meer weten...

Ook leuk

Boek 1+ JR

Daar Buiten Loopt Een Schaap

Daar Buiten Loopt Een Schaap

Daar Buiten Loopt Een Schaap

Meer weten...

Boek 1+ JR

Het Zandkasteel - Wat hoor je?

Het Zandkasteel - Wat hoor je?

Het Zandkasteel - Wat hoor je?

Meer weten...

TV & Film 1+ JR

Hopla

Hopla

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren