Productie-detail

How to draw

How to draw

App VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Met deze applicatie word je een ware kunstenaar.

Google Play (Android)
Gratis. ArtelPlus. Android.

Beschrijving inhoud

"How to Draw" is een ondersteuning voor iedereen die wil leren tekenen. In het hoofdmenu, wat meteen verschijnt na het opstarten van de app, kan de gebruiker kiezen voor 61 verschillende tekeningen. Er zijn verschillende categorieën zoals tekenfilmfiguren, dieren, maar ook een pistool en een tank. Onderaan de tekeningen staat vermeld in hoeveel stappen de tekening gemaakt wordt. Hoe meer stappen, hoe uitdagender de tekening.

Wanneer de gebruiker op een tekening tapt, krijgt hij deze vergroot in beeld, op roosterpapier en met drie knopjes onderaan. Eén voor een stap verder, één voor een stap terug en één om het rooster aan of uit te zetten. Het rooster is vooral handig om te leren hoe de kunstenaar in de dop om moet gaan met proporties. Met elke stap verder komen er nieuwe lijntjes, in het rood aangegeven. Zo weet de gebruiker precies wat de nieuwe lijntjes zijn in de tekening. De laatste stappen zijn altijd het inkleuren van de tekening. Dit wordt globaler uitgelegd.

Leeftijdsadvies

"How to Draw" is geen echte game maar wel is hij zeer gemakkelijk in gebruik. De besturing is intuïtief en behoeft geen uitleg. Er zit geen geluid in deze app. Omdat de gebruiker wel precies het voorbeeld moet opvolgen is het niet geschikt voor de allerkleinsten die gewoon lekker willen klodderen. Abstract denken is belangrijk, omdat het kind moet realiseren dat door het zetten van bepaalde lijnen je uiteindelijk bij je doel aankomt, ook al lijkt de tekening nu nog niet op wat je wilt. Hierom is How to Draw geschikt voor creatievelingen vanaf 9 jaar oud.

Bijzonderheden

Omdat de app gratis is, bevat deze reclame onderaan het scherm.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

Boek 9+ JR

De wilde heks 4: Bloedzussen

De wilde heks 4: Bloedzussen

De wilde heks 4: Bloedzussen

Meer weten...

Boek 9+ JR

Op stap in lente en zomer

Op stap in lente en zomer

Op stap in lente en zomer

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Nanny McPhee

Nanny McPhee

Nanny McPhee

Meer weten...