Productie-detail

Hoe overleef ik...

Hoe overleef ik...

App VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Krijg tips over onder andere proefwerken, de brugklas, lastige ouders, stress, de perfecte tongzoen of verkering met deze app.

Querido Nijgh Athaneum. iPhone, iPad, Android.

Beschrijving inhoud

Open de app 'Hoe overleef ik..' en gelijk kom je in aanraking met de bekende schrijfster van de 'Hoe overleef ik...-serie', Francine Oomen. Vervolgens kun je onderin het beeldscherm klikken op het kopje 'Orakel', 'Tips', 'Vandaag' en 'Extra'. Mocht je ergens over twijfelen of piekeren klik dan op het kopje 'Orakel'. Formuleer een vraag en wrijf met je vingers over de glazen bol. Wat zal er gebeuren? Zoek je tips over bijvoorbeeld het onderwerp de liefde, je lijf, school of vriendschap klik dan op het kopje 'Tips'. Hier vind je vervolgens allerlei tips die je zouden kunnen helpen. Een goede 'versiertip' is bijvoorbeeld: Meisjes zijn dol op gevoelige en eerlijke jongens. De tips zijn allemaal voorzien van een komische afbeelding. Door op het kopje 'Vandaag' te klikken vind je een leus, tip of uitspraak zoals bijvoorbeeld, 'Samen staan wij sterk', die je door de dag zal helpen. Onder het kopje 'Extra' vind je bijvoorbeeld kopjes als: 'Vraag & antwoord, worden er oproepen gedaan, kun je de nieuwsbrief bekijken en vind je informatie over het tijdschrift. De app is up-to-date. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere malen nieuwe wisselende vragen en antwoorden, over bijvoorbeeld ongesteldheid, te vinden. Verder verandert er meerdere malen iets onder het kopje 'Extra'. 

In het beginscherm wordt er gewaarschuwd dat er voor sommige onderdelen internet nodig is. Dit wordt aangegeven met een icoontje. Zo vind je in de app een aantal links die je verbinden met de site www.hoeoverleefik.nl. De app is makkelijk te bedienen en overzichtelijk. Zo kun je ten alle tijde onderin het beeldscherm op de verschillende kopjes klikken. Verder verschijnt er bij het kopje 'Tips', linksboven in het scherm, een 'Terugknop'. Hierdoor kun je gemakkelijk terug naar het vorige scherm. Door met je vingers over het scherm te vegen kun je verder of terug. Echter kun je ook gewoon op 'vorige' of 'volgende' klikken. De app is kleurrijk vormgegeven. Jammer is dat het 'Orakel' niet de juiste antwoorden geeft bij een vraag die je zelf moet bedenken. Verder zijn er geen spelletjes aanwezig. 

Leeftijdsadvies

De app 'Hoe overleef ik...' is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Kinderen vanaf deze leeftijd voelen zich aangetrokken tot de realistische thema’s. Zo gaan zij hun aandacht steeds meer op zichzelf richten. Hierdoor wordt de wereld buiten de vertrouwde muren steeds belangrijker. Verder vinden zij het prettig om over emoties en ervaringen van andere, ook wat oudere, kinderen te lezen. Ze zullen zich dan ook met hen kunnen identificeren. Tevens ontdekken ze wat hen aanspreekt en bepalen zij wat ze belangrijk vinden. De app geeft hen daarnaast vele tips die zij eventueel kunnen gebruiken bij problemen en zaken waarmee zij worstelen. De app zet kinderen aan het denken. Hierdoor kan het een leerzame en waardevolle app zijn voor kinderen van deze leeftijd. 

Bijzonderheden

De tekst bij de plaatjes (Tips) is goed leesbaar op een tablet. De tekst bij de plaatjes is minder goed leesbaar bij onder andere een Samsung Galaxy Ace. Inzoomen is niet mogelijk waardoor je de teksten dus moeilijk kan lezen.

Jullie mening

Meer van Hoe overleef ik...?

Boek 7+ JR

Hoe overleef ik...zonder mijn vakantiedagboek

Hoe overleef ik...zonder mijn vakantiedagboek

Hoe overleef ik...zonder mijn vakantiedagboek

Meer weten...

Boek 10+ JR

Hoe overleef ik...Vakantiespecial 2012

Hoe overleef ik...Vakantiespecial 2012

Hoe overleef ik...Vakantiespecial 2012

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Johnny Bravo

Johnny Bravo

Johnny Bravo

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Vroeger & Zo

Vroeger & Zo

Vroeger & Zo

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Victorious

Victorious

Victorious

Meer weten...