Productie-detail

Het lettercircus

Het lettercircus

App VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Fien gaat op zoek naar alle letters van het alfabet. Help haar met zoeken en leer alle letters van het alfabet.

3,59. Books2download. iPad.

Kenmerken 

  • Digitaal prentenboek
  • Alfabet 
  • Letters leren 
  • Circus

Recensie 

In de app Het Lettercircus leren kinderen de letters van het alfabet door middel van een verhaal. Fien is een meisje dat alle letters wil leren kennen. Samen met haar vader Joep gaat ze in hun woonwagen op zoek naar de letters. Naast de letters komen ook klanken voorbij, zoals eu en ei. Fien gaat op zoek naar alle letters van het alfabet. Help haar met zoeken en leer. 

Het interactieve prentenboek Het Lettercircus is makkelijk te bedienen. De app start met de kaft van het boek. Als je naar links veegt kom je bij het verhaal dat start met de A. Het verhaal wordt voorgelezen als je op de knop met het luidsprekertje tikt. Bij ieder verhaal is er ook een tekening gemaakt waarin letters verborgen zitten die je kunt zoeken. Wanneer je naar boven of onder veegt verschijnt de uitleg bij het boek en een stukje voor de ouders. Na de Z komen de klanken voorbij. Helemaal aan het eind van het boek is een overzicht van het alfabet waar je letter voor letter nog een keer op kan tikken zodat je de letter nog eens kan horen. 

Leeftijdsadvies

Deze app is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Op die leeftijd krijgen zij steeds meer interesse in letters en klanken. De app sluit hier dus goed bij aan. Daarnaast kunnen ze omgaan met eenvoudige apps. Hun hand- en oogcoördinatie is hiervoor voldoende ontwikkeld. Alles in de app kan worden voorgelezen en verteld. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zelf meelezen met de tekst. De dingen die in de tekst gebeuren zijn ook te zien in de prenten, hierdoor kunnen ze zich inleven in het verhaal. Het verhaal is niet te lang, waardoor kinderen in staat zijn het aandachtig af te luisteren of uit te lezen.

Jullie mening

Ook leuk

Website 3+ JR

Kaatje Ketnet

Kaatje Ketnet

Kaatje Ketnet

Meer weten...

App 3+ JR

Tekenblok

Tekenblok

Tekenblok

Meer weten...

Boek 3+ JR

Er was eens... Roodkapje

Er was eens... Roodkapje

Er was eens... Roodkapje

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren