Productie-detail

Het Klokhuis: Zoek het uit

Het Klokhuis: Zoek het uit

App VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Met de app 'Zoek het uit' doe je proefjes met gewone spullen uit je eigen huis. Experimenteer en leer over wetenschap.

Google Play (Android) en Apple App Store
Gratis . NTR. iPad, Android.

Beschrijving inhoud 

De app 'Zoek het uit' hoort bij een tiendelige Klokhuis TV serie over wetenschap. Met deze app kunnen er 12 proefjes worden gedaan met het hele gezin. De proefjes staan in het teken van: statische elektriciteit, smelten & vriezen, rollen, drijven en zinken. Een voorbeeld van een proefje is 'plakken zonder lijm'. De proefjes worden uitgevoerd met huis-, tuin- en keukenspullen. Na het doen van een proefje kan een 'sappige' vraag worden gesteld over het onderwerp van het proefje. Op een sappige vraag kan pas antwoord worden gegeven wanneer het proefje is gedaan.  

De app is makkelijk op de tablet te bedienen en de instructiefilmpjes worden in het Nederlands gegeven. Omdat er maar één actie tegelijk uitgevoerd kan worden is het geen ingewikkelde app. In de app zit ook een link naar andere spelletjes van dezelfde maker. In het hoofdmenu kunnen drie opties worden aangeklikt: doen van proefjes, bekijken van uitzendingen van het Klokhuis en meedoen aan wedstrijden. Als er een proefje is uigekozen moeten de materialen voor dat proefje verzameld en afgekruisd worden. Bij wedstrijden kunnen foto’s van gezinnen die eerder wedstrijden hebben gewonnen bekeken worden. Ook kan het gezin zich hier opgeven voor nieuwe wedstrijden. 

Leeftijdsadvies

Deze app 'Zoek het uit' is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Op deze leeftijd leren kinderen graag nieuwe dingen. Kinderen van 7 jaar zijn nieuwsgierig naar de natuur, techniek en wetenschap. Het doen van de proefjes met spullen uit het huis spreekt hen aan, omdat er antwoord wordt gegeven op vragen. Hierdoor is 'Zoek het uit' meer dan een app, het is ook een leuke en leerzame bezigheid. Het samen doen van de proefjes maakt het leuk voor het hele gezin. Omdat er meerdere mensen mensen met de app mee kunnen doen, waaronder een ouder, kunnen jongere kinderen ook meedoen. 

Jullie mening

Meer van Het Klokhuis

TV & Film 8+ JR

Het Klokhuis

Het Klokhuis

Het Klokhuis

Meer weten...

Ook leuk

Boek 7+ JR

Kijk- en ontdek Atlas

Kijk- en ontdek Atlas

Kijk- en ontdek Atlas

Meer weten...

App 7+ JR

Bellen met Sinterklaas

Bellen met Sinterklaas

Bellen met Sinterklaas

Meer weten...

Game 7+ JR

Run Fun

Run Fun

Run Fun

Meer weten...