Productie-detail

Hay Day

Hay Day

App VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
11 waarderingen

Neem de boerderij van je oom over en bouw het verder uit tot een winstgevend bedrijf.

Google Play (Android) en Apple App Store
Gratis (Let op, wel in-app aankopen!). Supercell Oy. Android, iPhone, iPad, iPod touch.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, iPod touch, Android
  • Tappen of slepen 
  • Boerderij
  • Levels
  • Virtuele wereld 

Beschrijving inhoud

De app ‘Hay Day’ is een spel dat je meeneemt naar het boerenbedrijf van je oom. Hij gaat met pensioen en vraagt je zijn boerderij over te nemen. Gelukkig hoef je niet alles alleen te doen. Meneer Wicker helpt je een handje bij het werken op de boerderij. Hij leert je gewassen te oogsten, dieren te verzorgen en goederen te produceren. In de omgeving wonen mensen die graag producten van je willen kopen. Zij plaatsen bestellingen en geven je geld. Hoe meer geld je verdient, hoe groter je het bedrijf kunt maken. Lukt het jou om iedereen blij te maken met verse eieren, brood of melk?

In deze app is een virtuele wereld te zien waarin het boerderijleven centraal staat. Het spel begeleid je in de eerste levels bij het spelen, door gerichte opdrachten te geven die je moet uitvoeren. Zo leer je gaandeweg de spelomgeving kennen en opdrachten op de juiste manier uit te voeren. Hoe beter en sneller je de verschillende handelingen in het spel kunt verrichten, hoe hoger het level en hoe complexer het spel wordt. Het spel is te spelen op een tablet of telefoon. Je bedient het spel door met je vinger te tappen of te slepen. Hay Day kan gratis worden gespeeld, maar bepaalde spelvoorwerpen kunnen worden gekocht voor echt geld. Deze optie is uit te schakelen.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de app ‘Hay Day’ aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 10 jaar. Vanaf deze leeftijd zal de lees- en begripsvaardigheid van kinderen voldoende zijn ontwikkeld om de opdrachten te begrijpen. Het spel vraagt strategisch inzicht, omdat je zelf moet coördineren dat alle gewassen en dieren de aandacht krijgen die ze nodig hebben. Dit zal kinderen aanspreken en uitdagen alles goed te organiseren.

 

DanielleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool en geeft dit jaar les aan groep 4. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Website 10+ JR

HoeZoMediawijs.nl

HoeZoMediawijs.nl

HoeZoMediawijs.nl

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Oorlogsgeheimen

Oorlogsgeheimen

Oorlogsgeheimen

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole

Meer weten...