Productie-detail

Gynzy's Mozaïek

Gynzy's Mozaïek

App VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Teken de patronen na en maak zo de mooiste creaties. Maak een leeuw, bloem of vis.

Gratis. Gynzy 500. iPad, Android.

Beschrijving inhoud

In 'Gynzy's Mozaïek' teken kinderen zo goed mogelijk het getoonde patroon na. Er is een uitgebreide collectie aan patronen, zoals een leeuw, aap, bloem of vis.

De besturing van de app is erg eenvoudig. De speler hoeft alleen maar een kleurtje te kiezen en vervolgens een vakje aanklikken dat deze kleur moet krijgen. Dit alles met een tappende beweging. Het is mogelijk om meerdere vakjes tegelijkertijd te kleuren. Dit door een slepende beweging over de vakjes te maken. Er zijn drie spelniveaus: makkelijk (3-4 kleuren), normaal (5 kleuren) en moeilijk (6-7 kleuren). Ook kan de speler een eigen patroon maken. Om te beginnen met spelen kiest de speler een patroon. Vervolgens opent het speelveld. Hierin staat links bovenin het patroon dat gemaakt moet worden, met daaronder de kleuren die in het patroon voorkomen. Aan de rechterkant is een groot wit vak. Hierin moet het patroon worden nagemaakt. Uiteindelijk kan de speler controleren of hij of zij het goed heeft gedaan. Als er nog een fout inzit dan wordt aangegeven waar deze zit. Wanneer het patroon helemaal goed is verschijnt er een 'Goed gedaan' beloning en komt er een vinkje bij het patroon. In het speelscherm staat het woord 'coördinaten'. Dit is voor kinderen nog een moeilijk woord. Door op deze knop te klikken zien kinderen wel wat er met het woord bedoeld wordt, maar een echte uitleg is er niet. Ook is er geen duidelijke menuknop waarmee de speler terug kan gaan naar het beginscherm.

Leeftijdsadvies

De leeftijdsadviezen van deze app verschillen per moeilijkheidsgraad. Makkelijk is vanaf 3 jaar, normaal vanaf 4 jaar en moeilijk vanaf 5 jaar. Hoewel driejarigen wel bekend zijn met het maken van patronen, zijn sommige voor hen nog te moeilijk. Vanaf de kleuterleeftijd hebben kinderen voldoende coördinatie om de blokjes de goede kleur te geven. De moeilijke patronen hebben soms kleuren die erg dicht bij elkaar liggen. Hiervoor moet een kind al bekender zijn met de kleuren en bepaalde tinten kunnen onderscheiden. Kinderen leren door deze app om dingen na te tekenen, vormen te maken, kleuren te herkennen en hun coördinatie te gebruiken. Daarnaast ontwikkelen zij hun fantasie en creativiteit door zelf patronen te maken.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Charlie en Lola - Seizoen 1 Deel 1

Charlie en Lola - Seizoen 1 Deel 1

Charlie en Lola - Seizoen 1 Deel 1

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Dirk Scheele

Dirk Scheele

Dirk Scheele

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Diego redt Kerstmis!

Diego redt Kerstmis!

Diego redt Kerstmis!

Meer weten...