Productie-detail

Green Screen by Do Ink

Green Screen by Do Ink

App VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Een film maken met een green screen, hoe doe je dat? Ontdek het met deze app.

€ 3,49. Ja. DK Pictures, Inc.. iPhone, iPad, iPod touch.

Beschrijving inhoud

Met deze app maak je green screen foto’s en video’s. Je neemt kinderen bijvoorbeeld ‘live’ op, voor een groen scherm (hoe je hieraan komt lees je onderaan deze recensie). Daarna plaats je er via een editor een (bewegende) achtergrond achter. En er kan zelfs nog een derde laag overheen. Voorbeeld: over de achtergrond zet je de video van de live-opname van een kind (de acteur) en daaroverheen bijvoorbeeld weer een tekening van een ballon (die het kind loslaat). Met een green screen plaats je jezelf in elke situatie waar een video of foto van beschikbaar is. Na het inladen van het beeldmateriaal, kan je aan de slag met monteren (knippen, plakken, schalen, audio). En tenslotte kan het geheel opgeslagen worden als een deelbare video. Je zou dit kunnen zien als een hedendaagse manier van toneelspelen, een verhaal vertellen, een idee uitleggen of bijvoorbeeld een videocadeau maken voor iemand.

Allereerst valt op dat uitleg over deze app juist (Engels)talig is en gaat vrij rap. Ook in de video/trailer. Tenminste, als je start met het Sample-project: daarin kun je alles doen, uitproberen en niets wordt opgeslagen. Een echte ´speeltuin´ om te oefenen. Het voordeel is dus dat je daarmee bijvoorbeeld het verschil tussen ´Cut´ en ´Trim´ kunt ervaren.

Leeftijdsadvies

De App Store geeft als leeftijdscategorie 4+ aan, maar dat wil niet zeggen dat jongere kinderen geen rol kunnen spelen. Zeker op de bso kan het leuk zijn om de oudere kinderen een video te laten maken met de jongere kinderen als acteur. Alleen de bediening voor het maken van de filmpjes is niet geschikt voor deze jonge leeftijdsgroep. Wil je weten hoe je deze app inzet op de opvang of de bso? Ga dan naar de Mediatips van Kind & Media.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Martin Morning

Martin Morning

Martin Morning

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Boes

Boes

TV & Film 4+ JR

De ongelooflijke avonturen van Wallace en Gromit

De ongelooflijke avonturen van Wallace en Gromit

De ongelooflijke avonturen van Wallace en Gromit

Meer weten...