Productie-detail

Google Expedities

Google Expedities

App VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Bekijk historische monumenten van dichtbij, duik onder water met de haaien of neem eens een kijkje in het heelal!

Apple App Store en Google Play (Android)
Gratis. Ja. Google LLC Education. iPhone, iPad, iPod touch, Android.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, iPod touch, Android
  • De wereld verkennen
  • Virtual reality, augmented reality

Beschrijving inhoud

Deze app brengt via AR (augmented reality) en VR (virtual reality) bijzonderheden uit de kunst, wetenschap en natuur binnen handbereik. Bekijk historische monumenten van dichtbij, duik onder water met de haaien of neem eens een kijkje in het heelal! Augmented reality plaatst een computerbeeld als laag over het videobeeld van je eigen omgeving, zoals in de afbeelding hiernaast. Daar zie je bijvoorbeeld The Leocopter, een uitvinding van Da Vinci, in een woonkamer staan. Met Virtual Reality waan je je aan de hand van een VR-bril midden in een compleet virtuele 3D-omgeving.

De app Google Expedities biedt talloze items. Je bekijkt dino’s, planten, uitvindingen of schilderijen van beroemde kunstenaars. Maar ook Japanse muziekinstrumenten, gigantisch grote dieren en miniscule beestjes. Of je ziet de bevruchting van een eitje, je bevindt je tussen planeten, kometen en satellieten maar ook onder water, bovenop bergen of naast watervallen. Wil je terug in de tijd? Bekijk dan het oude Rome of Egypte. Kortom, de hele wereld ligt voor je open! En tot in detail, zo vind je in het bevruchte eitje bijvoorbeeld het zaadcelletje dat gaat uitgroeien tot baby.

Met deze app stelt Google aan de hand van de nieuwste techniek content beschikbaar voor het onderwijs. Ondanks dat de app afkomstig is van deze ‘reus’ onder de techneuten kraakt hier en daar de techniek en de gebruikersvriendelijkheid. De app crasht vrij regelmatig. Bovendien is de bediening niet altijd even duidelijk. De teksten zijn moeilijk te lezen en tekst en audio zijn Engelstalig. In Nederland gaat het dus meer om de visuele ervaring dan de overdracht van informatie. Ondanks de technische mankementen is de app zeker wel de moeite waard. Alleen al omdat je een rijkdom aan content gratis tot je beschikking krijgt. Het gebruik is kortstondig. Dat past goed bij gebruik op een bso: item kiezen, even allemaal kijken, door naar een volgend item. In die zin is het vooral een prachtige kennismaking met VR en AR.

Leeftijdsadvies

Google Expedities is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Wil je weten hoe je de app inzet op de bso? Lees dan de Media van de Week van Kind & Media.

Jullie mening

Ook leuk

App 6+ JR

Een Verre Reis

Een Verre Reis

Een Verre Reis

Meer weten...

App 6+ JR

Me: A Kid's Diary

Me: A Kid's Diary

Me: A Kid's Diary

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Walking with Dinosaurs

Walking with Dinosaurs

Walking with Dinosaurs

Meer weten...