Productie-detail

Glow Draw!

Glow Draw!

App VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Maak met deze app de mooiste tekeningen met speciale lichtgevende effecten.

Gratis. Indigo Penguin Limited. iPhone, iPod, iPad.

Beschrijving inhoud

De besturing en de opzet van de app Glow Draw! is heel simpel. Kinderen kunnen tekeningen maken door met hun vinger over het scherm te slepen. Er is keuze tussen drie verschillende kleuren achtergrond: grijs, zwart of donkerblauw en zeven verschillende kleuren om mee te tekenen. De kleuren hebben een effect waardoor het lijkt alsof ze lichtgeven. Er hangt namelijk een soort gloed over de tekening. Ook kan de dikte van de lijnen zelf ingesteld worden aan de hand van een meter. De meter is een lijn met een knop erop. Door de knop naar rechts over de lijn te schuiven wordt de lijn waarmee je tekent steeds dikker. Wil je een dunnere lijn? Dan schuif je de knop meer naar links.

De tekeningen die je gemaakt hebt, worden bewaard en kan je mailen naar anderen. Ook foto's uit bijvoorbeeld het fotoalbum kan je bewerken en mailen. Stel je hebt een foto van je moeder gemaakt met je iPad, dan kan je hier overheen tekenen in de app. Zo kan je bijvoorbeeld een snorretje of hoedje op je moeder tekenen. Deze bewerkte foto kan je weer doorsturen naar vrienden via e-mail. In het spel is er reclame voor het spel aanwezig. Zo kan er een versie met meer opties gekocht worden en kunnen kinderen op een pagina komen waar andere apps aangeboden worden, zowel gratis apps als tegen betaling.

Leeftijdsadvies

Het spel is erg gemakkelijk te bedienen waardoor het al door de jongsten te spelen is. Kinderen kunnen vrijuit tekenen zonder dat ze regels moeten volgen. Wanneer het spel niet op een iPad maar op een iPhone of iPod gespeeld wordt, is enige fijne motoriek nodig. Bij kinderen vanaf een jaar of drie is hun motoriek voldoende ontwikkeld om het spel te bedienen. Vanaf deze leeftijd kunnen kinderen dit soort spellen zelfstandig spelen zonder de hulp van ouders. Zeker omdat uitleg niet nodig is. Na het opstarten van de app kunnen kinderen direct beginnen met tekenen. Het kiezen van de kleuren en de dikte van de lijnen is het enige wat enig zoekwerk vereist. Dit zullen jonge kinderen echter snel doorhebben.

Leeftijdsadvies: Vanaf 3 jaar

Opmerking

Het spel is beschikbaar voor de iPhone, iPod en iPad, maar is door Mediasmarties getest op de iPad.

Jullie mening

Ook leuk

App 3-6 JR

Dora and Friends

Dora and Friends

Dora and Friends

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Regenboog de mooiste vis van de zee

Regenboog de mooiste vis van de zee

Regenboog de mooiste vis van de zee

Meer weten...

Boek 3+ JR

Muis maakt muziek

Muis maakt muziek

Muis maakt muziek

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren