Productie-detail

Giegel spin en andere dieren

Giegel spin en andere dieren

App VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Een interactief prentenboekje waarin een aantal dieren voorbij komen, ze maken hun eigen geluid en worden in de juiste omgeving geplaatst.

Apple App Store
€0,79 voor iPhone en iPod, €2,99 voor iPad. Le Petit Studio. iPhone, iPod en iPad.

Beschrijving inhoud

"Giegel spin" is een interactief en geanimeerd prentenboekje. Negen dieren en twee insecten komen voorbij in dit 26 pagina’s tellende boekje. Elke keer komt een dier in beeld die zijn eigen geluidje maakt en een beetje beweegt door hem aan te raken. Op de volgende pagina wordt het diertje in zijn eigen omgeving geplaatst en onderneemt hij een actie door het beeld aan te raken. Bijvoorbeeld Giegel Spin die een web maakt of een rups die een blad op eet. Aan het eind wordt het perspectief verplaatst naar alle kinderen die naar bed moeten. Het doel van het boekje is om het boekje uit te lezen en de dieren tot leven te laten komen. Dit kan goed voor het slapengaan, omdat de kindjes uit het boekje aan het eind ook naar bed moeten.

Door rechtsonder het pijltje aan te raken, kun je zelf bepalen hoe snel je door het verhaal heen gaat. Dit pijltje is best wel klein en valt niet heel erg op. Dit vereist wel enige precisie, maar kan ook gewoon door een ouder gedaan worden. Om het dier geluid te laten maken of in beweging te laten komen kun je willekeurig ergens het scherm aanraken. Een kind zonder fijne motoriek kan dit dus ook. In beeld staat een korte tekst om voor te lezen, bijvoorbeeld: “Een spin… …in zijn web”. Hierdoor blijft er ruimte over voor de ouder om er zelf wat bij te verzinnen. Er is steeds sprake van slechts één actie voor het kind, dit geeft rust. De speler leert allerlei dieren met hun bijpassend geluid in hun kenmerkende omgeving kennen. Ook kan een kind er door leren lezen en vertrouwt raken met taal. Bijzonder is dat je van te voren kan kiezen uit de optie ‘papa leest voor’ of ‘mama leest voor’ of zelfs voor een Engelstalige versie.

Leeftijdsadvies

“Giegel Spin” is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Vanaf die leeftijd vinden kinderen het leuk om voorgelezen te worden. Er is geen reclame aanwezig in de app en ook word je bij ‘Giegel Spin’ niet gestimuleerd om een andere versie te kopen. De eenvoudige navigatie maakt de app erg gebruiksvriendelijk voor zelfs de kleinste kinderen. Het geluid, de animaties en de interactiviteit zorgt ervoor dat een peuter er ook daadwerkelijk plezier in heeft. Tevens heeft het verhaal een ronde afsluiting.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 2+ JR

Baby Verhaaltjes

Baby Verhaaltjes

Baby Verhaaltjes

Meer weten...

Boek 2+ JR

Kerstfeest met Nijntje

Kerstfeest met Nijntje

Kerstfeest met Nijntje

Meer weten...

App 2+ JR

My Scene

My Scene

My Scene

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren