Productie-detail

Furby BOOM!

Furby BOOM!

App VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
12 waarderingen

Zorg goed voor je Furby Boom en verzamel zo veel mogelijk kleine Furblings!

Apple App Store en Google Play (Android)
Gratis. Hasbro Inc.. Android .

Kenmerken

  • Android, iPad, iPhone, iPod
  • Tikken, vegen en slepen
  • Furby, verzorgen
  • Geen levels
  • Eieren verdienen

Beschrijving inhoud

Wanneer je je eigen Furby Boom koppelt aan deze app, kun je via de app je Furby verzorgen. Je kunt hem onder andere eten geven, naar het toilet sturen, medicijnen geven als hij ziek is en hem wassen. In de app kun je precies zien wat je Furby nodig heeft. Als je goed voor je Furby zorgt, kun je eieren verdienen die je ook uit kunt laten komen. Uit zo’n ei komt een Furbling, een virtuele baby van je eigen Furby. Ook met deze Furblings kun je van alles doen, zoals voeden en spelletjes spelen. Alle Furblings verzamel je in de digitale stad. Als de hele stad vol is, wacht er een bijzondere verrassing!

Om de app te besturen moet je verschillende handelingen kunnen verrichten, namelijk tikken op het scherm, met je vinger over het scherm vegen en je kunt voorwerpen verplaatsen door ze naar een andere plek te slepen. Omdat dit vaak nauwkeurige bewegingen zijn, moet de fijne motoriek goed ontwikkeld zijn. De app bevat heel veel verschillende onderdelen. Zo is er het Furby Boom gedeelte, waar je kunt zien hoe het met je echte Furby gaat en hem kunt verzorgen. Daarnaast is er ook voor elke Furbling een gedeelte waar je onder andere deze Furbling kunt voeden of zijn kamer kunt inrichten. Tot slot is er ook de eierdoos waar de verdiende Furbling eieren in terecht komen. Elk onderdeel van de app bevat een uitleg, bestaande uit één regel tekst in het Nederlands, ondersteund door een filmpje. Het is dus niet noodzakelijk om te kunnen lezen, want in het filmpje is te zien wat je moet doen. Je kunt deze uitleg elke keer weer opnieuw bekijken als dat nodig is. Het spel bevat geen afgeronde levels: zolang je niet alle 48 Furbling eieren hebt uitgebroed gaat het spel door en moet je je Furby en Furblings blijven verzorgen. Op de achtergrond klinkt muziek en bij alles wat je aantikt, klinkt een geluidje. Dit is ook uit te schakelen. Via de app kun je naar de Furbywebsite, waar je vervolgens allerlei aankopen kunt doen.

Leeftijdsadvies

'Furby Boom' is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De fijne motoriek van kinderen vanaf deze leeftijd is goed genoeg ontwikkeld, zodat ze zelfstandig de app kunnen besturen. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen de korte instructie lezen en doordat er daarnaast ook een visuele uitleg is bij alle spelonderdelen, zullen kinderen van deze leeftijd goed begrijpen wat ze allemaal met de app kunnen doen. Omdat het spel eigenlijk dag en nacht door kan gaan is het niet geschikt voor kinderen jonger dan 7 jaar.

 

DesiDeze recensie is geschreven door Desi Kamp. Desi werkt als leerkracht op een basisschool en leest graag boeken. Haar voorkeur gaat uit naar romantische verhalen en detectives en de boeken van Madeleine Wickham. Ook gaat ze graag naar de bioscoop. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 7+ JR

Villa Fien

Villa Fien

Villa Fien

Meer weten...

TV & Film alle

Free Birds

Free Birds

Free Birds

Meer weten...

App 7+ JR

Het Klokhuis: Zoek het uit

Het Klokhuis: Zoek het uit

Het Klokhuis: Zoek het uit

Meer weten...