Productie-detail

Foldify Zoo

Foldify Zoo

App VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Ontwerp je eigen dier met deze app en knutsel er vervolgens een 3D dier van!

Apple App Store
€ 4,49. Ja. Pixle. iPad.

Kenmerken

  • iPad
  • Tikken en vegen
  • Bouwplaten
  • Ontwerpen, kleuren

Beschrijving inhoud

Met de creatieve app 'Foldify Zoo' kunnen kinderen dieren van over de hele wereld knutselen met behulp van een bouwplaat. Spelers kunnen kiezen uit een groot aantal dieren. Wanneer je als speler een dier kiest krijg je in het Engels informatie over dat dier te zien. Naast deze informatie in woorden kun je op de wereldkaart zien waar het dier allemaal leeft. Vervolgens kun je een bouwplaat van het dier uitprinten, mailen of opslaan via dropbox.

Je kunt ervoor kiezen om een standaard bouwplaat te gebruiken. Deze is door de appmakers al ingekleurd. Het is dan alleen nog een kwestie van uitprinten, uitknippen, vouwen en in elkaar plakken. Wat de app zo leuk maakt is dat je in de app het dier ook zelf kunt vormgeven. Wanneer je op het kwastje klikt kun je het dier zo maken zoals je zelf wilt. Je kunt het dier inkleuren of bestaande ogen, oren en monden op het dier plakken. Wanneer je dier helemaal naar wens is kun je hem uitprinten en in elkaar knutselen. De derde optie is om een lege bouwplaat uit te printen. Deze bouwplaat kun je dan zelf inkleuren met stiften en potloden en vervolgens zelf in elkaar zetten. Met behulp van de bouwplaat kun je dus een echt 3D dier maken. Alle zelfgemaakte dieren worden opgeslagen in ‘My Zoo’. Je kunt in dit mapje alle dieren die je hebt gemaakt bij elkaar bewonderen. In het mapje ‘Online Zoo’ kun je ook de dieren die andere mensen hebben gemaakt zien en inspiratie opdoen. De app is heel gemakkelijke te besturen. Je kunt opties openen door met je vinger op het scherm te tikken. Het inkleuren van de dieren kan door met je vinger over het scherm te vegen. De app is in het Engels maar hier heb je tijdens het kleuren geen last van. Het is fijn dat de app geen reclame bevat. Hierdoor kun je jezelf helemaal richten op het ontwerpen van je eigen bouwplaat.

Leeftijdsadvies

De app 'Foldify Zoo' is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Kinderen van deze leeftijd zijn geïnteresseerd in verschillende dieren. Verder kunnen zij hun fantasie goed gebruiken bij het maken van hun eigen dieren. Kinderen vanaf deze leeftijd zijn in staat om hun zelfgemaakte bouwplaat ook daadwerkelijk in elkaar te zetten met behulp van een schaar en lijm. De app is qua bediening al te spelen voor kinderen vanaf 4 jaar, dit komt omdat er tijdens het spel alleen geklikt en geveegd hoeft te worden. Deze kinderen zullen wel geholpen moeten worden bij het in elkaar zetten van hun dier.

 

ManonDeze recensie is geschreven door Manon Bosse. Manon studeert aan de pabo in Vlissingen en doet de Lerarenopleiding Nederlands in Zwolle. Ze vindt lezen leuk en gaat graag op zoek naar websites die het lesgeven boeiender maken. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

Nickelodeon Funboek

Nickelodeon Funboek

Nickelodeon Funboek

Meer weten...

Game 8+ JR

Amika - Zoekspel

Amika - Zoekspel

Amika - Zoekspel

Meer weten...

Website 8+ JR

ZappSport

ZappSport

ZappSport

Meer weten...