Productie-detail

Fleur Pluizemuis 2

Fleur Pluizemuis 2

App VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Fleur beleeft samen met muisje Pluizemuis allerlei avonturen. Dit keer gaat ze naar de intocht van Sinterklaas en verwacht ze een babybroertje.

?0,89. Nicole Kanters. iPad.

Beschrijving inhoud

Het vrolijke meisje Fleur heeft een muizenvriendje, genaamd Pluizemuis. Samen beleven ze allerlei avonturen. In deze app gaan ze samen naar de intocht van Sinterklaas, zingen ze liedjes, brengt mama ze naar opa en oma en krijgt Fleur een babybroertje.

In het beginscherm is Fleur te zien, met verder drie bewegende onderdelen waar op geklikt kan worden. Dit zijn: een foto van een baby, de gezette schoen voor de open haard en een rugtas. Links onderin is een informatieknop te vinden. Hier staat meer informatie over de app en wat de symbolen in de app betekenen. De besturing van de app is erg gemakkelijk. Wanneer er op één van de bewegende delen in het beginscherm wordt geklikt, begint er een verhaal. Deze bevat verschillende activiteiten en spelletjes, zoals: memory, liedjes zingen of een kleurplaat. Ook zijn er elementen waar op geklikt kan worden. Op deze manier kunnen kinderen cadeautjes uitpakken, bellen blazen of een Piet laten springtouwen. Bij elk verhaal moet de keuze gemaakt worden om zelf te lezen of om voorgelezen te worden. Wanneer er wordt gekozen voor zelf lezen, verschijnt de tekst onderin beeld. De vertelstem kan hier uitgeschakeld worden, maar ook aan blijven staan. Zo lezen kinderen mee met de tekst, terwijl ze deze ook horen.

Leeftijdsadvies

'Fleur Pluizemuis 2' is, door de voorleesfunctie, geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het spreektempo van de voorleesstem is erg rustig, waardoor het voor jonge kinderen makkelijk te volgen is. Kinderen kunnen vrij rondklikken in het scherm om te kijken of er wat gebeurt. Hierdoor worden ze uitgedaagd om dingen te ontdekken. Ook moeten ze Pluizemuis zoeken, die zich op elke pagina ergens verstopt heeft. In het verhaal waar Fleur een babybroertje of zusje krijgt zegt Fleur: "Mamma, we hebben toch helemaal geen baby nodig?" Bij kinderen die zelf ook een broertje/zusje verwachten, is dit een leuke aanleiding om dit onderwerp (en gevoel) te bespreken. De app heeft geen reclame of in-app aankopen, waardoor jonge kinderen de app veilig kunnen gebruiken.

Jullie mening

Ook leuk

Website 3+ JR

Brikki

Brikki

Brikki

Meer weten...

Boek 3+ JR

Waar is de Ridder?

Waar is de Ridder?

Waar is de Ridder?

Meer weten...

Boek 3+ JR

Een heel jaar lang voorlezen

Een heel jaar lang voorlezen

Een heel jaar lang voorlezen

Meer weten...