Productie-detail

Fabians Feest

Fabians Feest

App VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Na het lezen van het boek Fabians feest zin gekregen in een feestje? Bouw je eigen feest met deze app!

Apple App Store en Google Play (Android)
Gratis. Querido Nijgh Athenaeum. iPhone, iPad, iPod touch, Android.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, iPod touch, Android
  • Tikken en slepen
  • Feest, composities
  • Versieren

Bechrijving inhoud

De app 'Fabians Feest' is een aanvulling op het prentenboek Fabians feest van Marit Törnqvist en is zowel voor Apple als Android gratis te downloaden. Met deze app kan je net als Fabian je eigen feestje bouwen! Op de rivier van limonade kan je je eigen feestboot ontwerpen: je kiest de kleur van de boot, het soort naambordje, de muzikanten die erop mogen, de aankleding (ballonnen, kaarsen, bloemen) en welke taart je wilt. Een feestje naar eigen smaak dus. 

Deze creatieve app is eenvoudig te bedienen. Het enige wat er gedaan hoeft te worden is de muzikanten en attributen van de andere bootjes die langsvaren te slepen naar jouw eigen boot. Alleen voor de instructie moet je kunnen lezen, maar dit zou ook een ouder kunnen doen. Tijdens het versieren van de boot hoeft er verder niks gelezen te worden. Het leuke aan deze app is dat je stiekem leert hoe muziek anders kan klinken als je verschillende instrumenten bij elkaar zet. Zet ik die piano naast de harp of zal ik nog een gitarist toevoegen? De app straalt een gezellige, en dus feestelijke, sfeer uit door het warme kleurgebruik. De achtergrond is namelijk helemaal rood en verder komen er vrolijke kleuren in voor. Ook de muziek die van de muzikanten komt klinkt feestelijk, maar niet te druk. Daarnaast zorgt het 3D-effect ervoor dat je het gevoel hebt dat je zelf aan de rand van de oever staat. Je boot kan je in een kwartier gebouwd hebben, daarna kan je er een foto van laten maken en weer een nieuwe boot versieren. In principe kan je zo eeuwig doorgaan.

Leeftijdsadvies

Deze app is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het kind hoeft nog niet te kunnen lezen, bij de instructie zou een ouder kunnen helpen. De simpele bediening van alleen tikken en slepen kunnen kinderen op jonge leeftijd al aan. Kinderen kunnen zo spelenderwijsleren composities te maken wat betreft vormgeving en wat betreft muziek. Hun creativiteit wordt hiermee geprikkeld.

Klik hier voor de recensie van het prentenboek.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 3+ JR

Arno! Mijn eigen stripalbum

Arno! Mijn eigen stripalbum

Arno! Mijn eigen stripalbum

Meer weten...

Boek 3+ JR

Zzz

Zzz

Game 3+ JR

Bumba - Lekker smullen

Bumba - Lekker smullen

Bumba - Lekker smullen

Meer weten...