Productie-detail

Electro

Electro

App VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Zoek twee plaatjes bij elkaar die een overeenkomst hebben. Oefen hierdoor het herkennen van verbanden, vormen en tegenstellingen.

Gratis. Koninklijke Jumbo. iPad.

Beschrijving inhoud

'Electro' is een leerzame app, waarin kinderen twee overeenkomende plaatjes bij elkaar moeten zoeken. Hierdoor oefenen ze onder andere met vormen, tegenstellingen en verbanden. De app bevat drie speelkaarten, maar er kunnen ook kaarten bijgekocht worden.

Na het opstarten komt Robbie de robot tevoorschijn. Door hier op te klikken kan er gelijk begonnen worden met spelen. Daarnaast staan er in het beginscherm een aantal buttons. Hiermee kan de speler beginnen met spelen, meer kaarten kopen, de instructies lezen, meer spellen van de fabrikant bekijken of de instellingen wijzingen. De besturing is erg gemakkelijk. Nadat er op Robbie of het woord 'Speel' is geklikt moet er een speelkaart gekozen worden. Hierna kan het spelen beginnen. Op het scherm zijn twee keer 18 plaatjes te zien. Het ene deel is omlijnd met een rode lijn, het andere met een blauwe. In het blauwe vak staat een plaatje dat hoort bij een afbeelding uit het rode vak. Deze plaatjes moeten gelijktijdig worden aangeklikt. Bij de meeste afbeeldingen is er een logisch verband en herkennen kinderen welke twee bij elkaar horen. Zo hoort een babyvisje bij de grote vis en een kleine bal bij de grote bal. Een aantal combinaties is wat ingewikkelder, een enkeling zelfs moeilijk. Zo is er een kaart met daarop vier plaatjes van boten. Drie daarvan hebben een zeil, eentje niet. Hierbij is het lastig te zien welke twee bij elkaar horen. Wanneer er een foute combinatie gemaakt wordt, mag de speler het opnieuw proberen. Hierdoor kunnen er zonder gevolgen fouten worden gemaakt. Robbie de robot motiveert kinderen door ze te belonen met woorden als 'perfect', 'super' en 'goed gedaan', wanneer ze een goede combinatie hebben gemaakt. Ook is er dan een geluidje te horen. Bij een fout antwoord zegt Robbie bemoedigend 'Jammer, probeer het nog een keer'. De kaarten 'Klein en groot', 'Aanzicht' en 'Ingepakt' zijn standaard beschikbaar. Om de app uit te breiden zijn er een aantal speelkaarten die gekocht kunnen worden. Ook is er de mogelijkheid om het spel in het Engels te spelen.

Leeftijdsadvies

'Electro' is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Door de app leren ze vormen herkennen en tegenstellingen als groot-klein bij elkaar te zoeken. De kleurrijke vormgeving en vrolijke geluidjes spreken kinderen van deze leeftijd aan. Er zijn geen schriftelijke opdrachten of instructies, waardoor vierjarigen de app zelfstandig kunnen spelen. 'Electro' is daarnaast erg geschikt om als ouder en kind samen te spelen. Bespreek met elkaar de plaatjes, zoek de goede combinaties en benoem de woorden. Op deze manier draagt de app bij aan het ontwikkelen van de woordenschat.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

De Pieten maken het bont

De Pieten maken het bont

De Pieten maken het bont

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Piet Piraat en de Pompoenkoning

Piet Piraat en de Pompoenkoning

Piet Piraat en de Pompoenkoning

Meer weten...

Boek 4+ JR

Kleine Raaf vliegt naar de maan

Kleine Raaf vliegt naar de maan

Kleine Raaf vliegt naar de maan

Meer weten...