Productie-detail

Egels Avonturen

Egels Avonturen

App VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Egel en zijn vriendjes nemen je mee op avontuur in verschillende verhalen en leerzame spelletjes.

Gratis en betaalde versie. Igor Galochkin . Ipad, iphone, Android, Mac, Windows .

Beschrijving inhoud

In de app 'Egels Avonturen' van Hedgehogs Academy staan de verhalen van Egel en zijn vriendjes centraal. De verhalen worden verteld door middel van korte zinnen onder de kleurrijke plaatjes. Bij ieder verhaal horen ongeveer drie spelletjes. De spelletjes zijn ook los te spelen. In dit geval is het mogelijk om de moeilijkheidsgraad aan te passen. Met de spelletjes kan uw kind vaardigheden oefenen met betrekking tot ruimtelijk inzicht, geheugen en geduld. 

Een voorbeeld van een verhaal is Egel die post gaat bezorgen bij zijn vriendjes. Onderweg maakt hij heel wat mee. Zo komt Egel de Vos tegen die hem niet verder laat gaan. Na het verhaal ga je automatisch door naar het bijhorende spelletje. In dit spelletje moet je Egel waarschuwen voor de Vos door hem op het scherm aan te tikken. Als je het spelletje goed hebt afgerond gaat het verhaal weer verder. In een ander verhaaltje worden drie voorwerpen die Egel onderweg meeneemt laten zien. In het memory spelletje moeten de goede voorwerpen gezocht worden tussen de voorwerpen die niet eerder in beeld waren. 

In de gratis app is één verhaal van Egel beschikbaar met drie spelletjes. Er kunnen in de app extra aankopen worden gedaan. De app valt op twee verschillende manieren uit te breiden: de volledige versie aanschaffen of extra spelletjes kopen. Beide opties zijn beveiligd voor kinderen door middel van een som. Deze som is al wel op te lossen voor kinderen vanaf 7 jaar. 

Leeftijdsadvies

De app 'Egels Avonturen' past bij kinderen vanaf 4 jaar. Het zijn eenvoudige verhalen waarin veelal één karakter centraal staat. De app wordt niet auditief ondersteund. Hierdoor is het voor jonge kinderen niet mogelijk om het verhaal alleen te beluisteren. Ditzelfde geldt voor het spelen van de spelletjes. Kinderen van vier kunnen hulp van hun ouders gebruiken om het spel te spelen. Dan zullen ze al snel doorhebben wat het doel van de educatieve spelletjes is. De spelletjes duren niet lang. Daardoor blijven kinderen betrokken bij het verhaal. De inhoud van de spelletjes is eenvoudig en leerzaam en geschikt om vanaf 5 jaar alleen te spelen. Voor jongere kinderen kan dit lastiger zijn, omdat er heel precies met de vinger op het scherm moet worden getikt. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Tupu

Tupu

TV & Film 4+ JR

Maja de Bij

Maja de Bij

Maja de Bij

Meer weten...

Website 4-12 JR

Kerstkaraoke

Kerstkaraoke

Kerstkaraoke

Meer weten...