Productie-detail

Duck Quiz

Duck Quiz

App VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Speel met de karakters uit de Donald Duck-strip een quiz. In je eentje of tegen je familie en vrienden.

Apple App Store
?3,59. Sanoma Media. iPad.

Kenmerken

  • iPad
  • Tikken
  • Donald Duck
  • Quiz
  • Tegenstander verslaan

Beschrijving inhoud

In de app ‘Duck quiz’, gebaseerd op de strips, moet je met een karakter uit de strip een quiz spelen. Dit kan je alleen doen, maar ook met meerdere tegenspelers. Je kunt kiezen uit een korte quiz of de volledige quiz. Er zijn verschillende rondes. Zo mag je in de eerste drie rondes zelf een onderwerp kiezen: geschiedenis, dieren, Donald Duck, Disney of aardrijkskunde. In andere rondes wordt er voor jou gekozen. Het is de bedoeling aan het einde van de quiz zoveel mogelijk punten te hebben verzameld door het goed beantwoorden van de vragen.

De app is makkelijk te bedienen. Met je vinger tap je door de verschillende menu’s en beantwoord je vragen. In het hoofdmenu moet je aangeven welke quiz je wilt spelen, met hoeveel personen en vervolgens met welk karakter. De quiz heeft een gastheer, hij geeft instructies in het Nederlands. Ook zal hij je complimenten geven als je een vraag goed hebt. Tijdens de quiz krijg je per onderdeel vijf vragen. Vind je een vraag te lastig, dan kan je door op de veer te drukken één keer een vraag overslaan. Ook is er een knop zodat er maar twee antwoorden overblijven in plaats van vier. Met de derde vraag zet je de tijd stil die je hebt om een vraag te beantwoorden. Omdat er maar één actie tegelijk uitgevoerd kan worden is het geen ingewikkelde app.

Leeftijdsadvies

Deze app is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Het bedienen van de app is voor veel jongere kinderen al mogelijk, maar de moeilijkheid van de vragen maakt het pas leuk voor kinderen van 10 jaar en ouder. Er is interesse en kennis nodig van onder andere geschiedenis en aardrijkskunde. Vanaf deze leeftijd kunnen kinderen ook pas goed en snel genoeg lezen om de vragen te begrijpen.

 

MarijnDeze recensie is geschreven door Marijn Hageman. Marijn is leerkracht voor groep 4 en groep 7 van de basisschool. In zijn vakantie leest hij graag en anders kijkt hij een film en speelt hij op apps. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 10+ JR

Move a Lot

Move a Lot

Move a Lot

Meer weten...

Game 10+ JR

Lego: Lord of the Rings

Lego: Lord of the Rings

Lego: Lord of the Rings

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Wingin' It

Wingin' It

Wingin' It

Meer weten...